Премію Гончара перенесли на 2021 рік

Премію Гончара перенесли на 2021 рік

13 Травня 2020
1343

Премію Гончара перенесли на 2021 рік

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1343
У Кривому Розі премію для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара перенесли на 2021 рік через карантин, уведений у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної хвороби.
Премію Гончара перенесли на 2021 рік
Премію Гончара перенесли на 2021 рік

Премію у 2019 році заснувала родина Гончарів за підтримки громадської організації «Об’єднання Відповідальних Громадян», одним зі співзасновників якої був нині покійний журналіст Володимир Гончар.

Заявки, які надійшли за 2019 рік планується розглянути, надати на громадське оцінювання й оцінки журі навесні 2021 року. Порядок оцінювання, градація та розміри премії будуть уточнюватися оргкомітетом на початку 2021 року.

 Дружина журналіста Ольга Гончар (Хвостова) у коментарі «Детектору медіа» пояснила відповідне рішення: «Одним із ключових моментів премії є церемонія її вручення та спілкування журналістів під час і після цієї урочистості. Цьогоріч проведення такої церемонії унеможливив карантин».

 Цього року до оргкомітету надійшло 7 заявок. Оргкомітет вважає це досить невеликою кількістю з огляду на кількість якісних публікацій у криворізьких медіа.

«Можливо, заявки надходять не так активно, як нам би хотілося, бо ми не так активно, як треба, просуваємо інформацію про премію, тож ми докладатимемо зусилля в цьому напрямку [...] Дякуємо всім за увагу до премії і бажаємо всім колегам сильних матеріалів, яскравих героїв і тем та міцного здоров'я!», – говорить пані Ольга.

У травні 2019 року авторки статей на соціальну тему стали першими переможницями конкурсу на здобуття премії для журналістів і блогерів імені Володимира Гончара у Кривому Розі.

 Володимирові Гончару цьогоріч виповнилося б 47, та він раптово помер влітку 2014 року. Криворізький журналіст, громадський діяч, фотограф. Народився 2 травня 1973 року в Кривому Розі. Мав фахову освіту - закінчив інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Працював на комунальному телеканалі  "Рудана", був автором і ведучим суспільно-політичних проєктів "Інспекція По...", "Я - постать", "Прес-поліс". Він був і автором ідеї багаторічної телепрограми "Книжкова полиця", редактором друкованого тижневика «Вестник Кривбасса», депутатом Криворізької міської ради (2005-2010 роки), учасником Євромайдану.

Фото: Об'єднання відповідальних громадян

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1343
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду