Суд переходить до розгляду по суті справи про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

Суд переходить до розгляду по суті справи про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

16 Квітня 2021
1409

Суд переходить до розгляду по суті справи про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

1409
Суд відмовився повернути застави двом обвинуваченим.
Суд переходить до розгляду по суті справи про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»
Суд переходить до розгляду по суті справи про підпал авто журналістки «Радіо Свобода»

Галицький суд Львова 15 квітня завершив підготовче засідання у справі підпалу авто львівської кореспондентки «Радіо Свобода» Галини Терещук. Тепер суд переходить до розгляду справи по суті. Про це пише «Радіо Свобода».

Суд відмовив обвинуваченій стороні в задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору, а також про повернення застави розміром понад 420 тисяч і 168 тисяч гривень двом обвинуваченим.

«Суд правомірно відмовив у задоволенні клопотання про повернення обвинувального акту прокурору. Формально тривали підготовчі засідання задовго, але мав бути третій потерпілий, особа, якій теж підпалили машину, він не подав спершу клопотання, що не буде брати участь у засіданнях. Слідчі об’єднали справу в одну, але він не з’являється», – сказав захисник журналістки Василь Розман.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня 2020 року у Львові підпалили автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. Пізніше з’явилось відео підпалу автівки. Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років. Слідство заявило, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність

6 лютого поліція та СБУ затримали ймовірного виконавця злочину. Ним виявився 19-річний студент «Львівської політехніки». 25 травня Галицький суд Львова засудив за підпал автомобіля журналістки «Радіо Свобода» 19-річного Якоба Сарахмана до п'яти років позбавлення волі з трирічним іспитовим терміном.

У справі про підпал фігурують ще двоє осіб – майор поліції Франківського району Львова Михайло Чердак та безробітний, раніше судимий Вадим Дмитренко.

5 червня представник Офісу генпрокурора України Олег Пилипюк повідомив, що СБУ в Львівській області завершує збір доказів у кримінальному провадженні щодо підпалу авто Галини Терещук.

4 грудня 2020 року Служба безпеки України завершила досудове розслідування й передала до суду обвинувальний акт щодо двох осіб, яким інкримінують підпал авто Терещук.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1409
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду