Правоохоронці встановили ймовірного замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»

Правоохоронці встановили ймовірного замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»

11 Лютого 2020
1852

Правоохоронці встановили ймовірного замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»

1852
Служба безпеки України спільно з прокуратурою встановила особу чоловіка, якого вважають замовником підпалу автомобіля журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук у Львові.
Правоохоронці встановили ймовірного замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»
Правоохоронці встановили ймовірного замовника підпалу авто журналістки «Радіо Свобода»

Про це 11 лютого повідомляється на сайті СБУ.

«У замовленні злочину підозрюється мешканець Львова, який раніше мав судимість і відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці», – йдеться в повідомленні.

За однією із версій слідства, до організації підпалу він залучив працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. «Поліцейський підібрав виконавця і передав гроші за виконану "роботу". Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в міжнародний розшук», – розповіли в СБУ.

Зараз вирішується питання про скерування до суду клопотання про обрання можливому замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Крім того, для працівника поліції – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду про застосування йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у ніч на 30 січня у Львові невідомий підпалив автомобіль, що належить журналістці «Радіо Свобода» Галині Терещук. За словами свідків, до машини підійшов чоловік у масці, помістив пакет із невідомою речовиною під щітки на лобовому склі автомобіля і підпалив його. На крики свідків про те, що він може спалити всю вулицю, невідомий відповів, що хоче спалити лише цю автівку. Пізніше з’явилось відео підпалу автівки журналістки «Радіо Свобода» у Львові.

Поліція відкрила провадження за статтею «умисне знищення або пошкодження майна журналіста», що передбачає позбавлення волі терміном від 6 до 15 років. Слідство вважає, що авто журналістки «Радіо Свобода» спалили через професійну діяльність.

Підозрюваного у підпалі авто журналістки затримали в ніч на 6 лютого. Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. 

Наступного дня Галицький районний суд Львова задовольнив клопотання прокуратури та обрав запобіжний захід для підозрюваного у підпалі авто. Згідно з рішенням суду, він перебуватиме під домашнім арештом до 6 квітня 2020 року. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1852
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду