detector.media
05.04.2021 08:20
Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького
Facebook розблокував сторінку журналіста Яніцького
Журналіст підозрює, що на його пости продовжать скаржитися.

Соціальна мережа Facebook розблокувала сторінку українського журналіста, ведучого «Еспресо», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Про це журналіст повідомив 4 квітня «Детектору медіа» та написав у Facebook.

«Завдяки широкому розголосу, зокрема, новині "Детектора медіа", завдяки допомозі Олени Дуб та ще кількох осіб, яких я зараз не можу називати, мій профіль відновив роботу лише через добу після блокування. Не знаю, як це надовго, – розповів він.

Журналіст підозрює, що на його пости продовжать скаржитися.

«Ботоферма, що працює в інтересах київського депутата-забудовника від "ЄС" Ігоря Баленка, продовжує існувати. Ймовірно, вони будуть знов писати алерти на кожен пост про Совські ставки», – сказав Яніцький.

Нагадаємо, увечері 3 квітня соцмережа Facebook заблокувала профіль українського журналіста, ведучого «Еспресо ТБ», очільника Центру журналістики Київської школи економіки Андрія Яніцького. Він не міг скористатися платформою та месенджером, а його сторінка у соцмережі була недоступна. Журналіст пов'язав бан у соцмережі зі своєю громадською екологічною активністю. У березні він активно підключився до захисту майже 20 гектарів Совських ставків, які хочуть забудувати. Пан Яніцький вважає, що за замовленням забудовника на його сторінку могли масово скаржитись, що й призвело до блокування. У 2008-му компанія «Господарник», яка належить депутату Київради від «Євросолідарності» Ігорю Баленку, взяла в оренду 19 га на нижньому каскаді водоймищ Совські ставки. 

Фото: Андрій Яніцький / Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY