У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle

У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle

28 Березня 2021
1665
28 Березня 2021
16:43

У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle

1665
Його відпустили за сприяння посла Німеччини в Білорусі.
У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle
У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle

У Мінську 27 березня силовики затримали журналіста німецького мовника Deutsche Welle Ніколаса Коннолі, який висвітлював акцію протесту на площі Бангалор. Про це повідомляється на сайті DW.

Журналіст був затриманий, незважаючи на пред'явлені документи: паспорт громадянина Німеччини і офіційну акредитацію в МЗС Білорусі. На ньому також був синій жилет за написом «Преса». Однак силовики все одно посадили журналіста в автозак та відвезли до відділку.

Там з ним провів бесіду співробітник КДБ Білорусі, який займається ідеологічною роботою. Питання стосувалися біографії журналіста і того, де і як він вивчив російську мову. 

Ніколаса Конноллі відпустили приблизно за п'ять годин після затримання – після особистого приїзду до відділку посла ФРН у Білорусі.

Кореспондент DW зазначив, що за всі години спілкування з силовиками, в тому числі при складанні протоколу, ніхто так і не зміг пояснити йому причину затримання. За словами журналіста, в цей день у нього склалося відчуття, що силовики просто не могли повірити в справжність його акредитації в МЗС.

Нагадаємо, 27 березня у столиці Білорусі затримали також головного редактора видання «Наша Ніва» Єгора Мартиновича, фотографиню цього ж видання Надію Бужан, репортерку Катерину Карпіцьку та редакторок Tut.by Анну Калтигіну і Галину Уласик.

Фото: dw.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1665
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду