detector.media
28.03.2021 16:43
У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle
У Мінську затримали акредитованого журналіста Deutsche Welle
Його відпустили за сприяння посла Німеччини в Білорусі.

У Мінську 27 березня силовики затримали журналіста німецького мовника Deutsche Welle Ніколаса Коннолі, який висвітлював акцію протесту на площі Бангалор. Про це повідомляється на сайті DW.

Журналіст був затриманий, незважаючи на пред'явлені документи: паспорт громадянина Німеччини і офіційну акредитацію в МЗС Білорусі. На ньому також був синій жилет за написом «Преса». Однак силовики все одно посадили журналіста в автозак та відвезли до відділку.

Там з ним провів бесіду співробітник КДБ Білорусі, який займається ідеологічною роботою. Питання стосувалися біографії журналіста і того, де і як він вивчив російську мову. 

Ніколаса Конноллі відпустили приблизно за п'ять годин після затримання – після особистого приїзду до відділку посла ФРН у Білорусі.

Кореспондент DW зазначив, що за всі години спілкування з силовиками, в тому числі при складанні протоколу, ніхто так і не зміг пояснити йому причину затримання. За словами журналіста, в цей день у нього склалося відчуття, що силовики просто не могли повірити в справжність його акредитації в МЗС.

Нагадаємо, 27 березня у столиці Білорусі затримали також головного редактора видання «Наша Ніва» Єгора Мартиновича, фотографиню цього ж видання Надію Бужан, репортерку Катерину Карпіцьку та редакторок Tut.by Анну Калтигіну і Галину Уласик.

Фото: dw.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY