Голова Держспоживслужби вимагає УНН спростувати низку критичних публікацій

Голова Держспоживслужби вимагає УНН спростувати низку критичних публікацій

18 Березня 2021
1678
18 Березня 2021
16:10

Голова Держспоживслужби вимагає УНН спростувати низку критичних публікацій

1678
В УНН заявили, що після публікації їх журналістів «спробували підкупити, потім перейшли на погрози і шантаж».
Голова Держспоживслужби вимагає УНН спростувати низку критичних публікацій
Голова Держспоживслужби вимагає УНН спростувати низку критичних публікацій

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Владислава Магалецька вимагає від інформаційного агентства «Українські Національні Новини» (УНН) спростувати низку критичних публікацій. Про це 17 березня повідомила юридична компанія «Міллер», яка представляє інтереси Магалецької.

Юристи направили УНН претензію щодо захисту честі, гідності та ділової репутації голови Держспоживслужби.

У юридичній компанії розповіли, що 15 та 16 березня УНН опублікувало кілька публікацій, які «порушують немайнові права» Магалецької.

«Критика журналістами посадовців – це один із найкращих способів взаємодії влади та суспільства в країні. І свобода слова – передусім, важливий елемент демократії. Однак вона закінчується там, де починається порушення прав інших людей. Саме тому наша компанія звертається до УНН з претензією. Ми вимагаємо від інформаційного агентства спростувати недостовірну інформацію, яка стосується голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, поширену на сайті», – заявили в компанії.

В УНН, своєю чергою, розповіли, що після публікації про бездіяльність Держспоживслужби та Магалецької в ситуації з масовою загибеллю журавлів в заповіднику «Асканія Нова», журналістів агентства «спробували підкупити, потім перейшли на погрози і шантаж».

«Замість того, щоб визнати неконтрольовані обіг і використання отруйних речовин в країні, обіцяти розібратися в ситуації і запобігти подібним випадкам у майбутньому, з’явилися "захисники" голови Держспоживслужби, які вирішили боротися і цензурувати публікації УНН: починали від підкупу, а потім перейшли до погроз. Серед "захисників" виявилися Масі Найєм і Антон Гніденко, – розповіли в агентстві. – УНН офіційно заявляє, що не піддаватиметься на провокації, не буде замовчувати соціально значиму інформацію на догоду окремих чиновників — в даному випадку це стосується глави Держспоживслужби Владислави Магалецької, знімати публікації під погрозами і виконувати протиправні вимоги».

Зазначимо, у січні 2020 року в біосферному заповіднику «Асканії-Нової» (Херсонська область) отруїли понад 200 рідкісних сірих журавлів. За однією з версій слідчих, птахи могли гинути через оброблене хімікатами зерно, яке посіяли фермери на навколишніх полях. Правоохоронці тоді відкрили провадження за ч. 1 ст. 239 (забруднення або псування земель) Кримінального кодексу. З лютого по березень на території заповідника загинуло понад 550 птахів.  

Фото: Держспоживслужба

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1678
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду