У Білорусі під час протестів 25 жовтня затримали сімох журналістів

У Білорусі під час протестів 25 жовтня затримали сімох журналістів

26 Жовтня 2020
1432

У Білорусі під час протестів 25 жовтня затримали сімох журналістів

1432
Крім того, 26 жовтня на «ланцюгу солідарності» в Мінську затримали працівників порталу Onliner.bу.
У Білорусі під час протестів 25 жовтня затримали сімох журналістів
У Білорусі під час протестів 25 жовтня затримали сімох журналістів

У Білорусі 25 жовтня пройшли акції протесту під назвою «Народний ультиматум», під час яких затримали 302 осіб, серед них сім журналістів. Про це повідомляє правозахисний центр «Вясна».

За даними Білоруської асоціації журналістів, у центрі Мінська міліція затримала фотокореспондента «Комсомольской правды» Святослава Зоркого та журналіста «Новага часу» Дмитра Дмитрієва. Згодом на них скали адміністративні протоколи та відпустили – апаратуру в журналістів не вилучали. Під час акції в столиці Білорусі також затримали колишніх працівників Національної державної телерадіокомпанії Республіки Білорусь (Белтелерадіокомпанії) Наталію Бібікову, Олександра Бабкова та В’ячеслава Ломоносова (БАЖ не знає, чи вони були на мітингу як журналісти, чи як учасники). Крім того, під час розгону протесту силовики затримали фотографа Руслана Серадзюка.

У Вітебську міліція на акції протесту затримала фотокореспондента Tut.by і «Народной Воли» Олеся Пілецького та журналіста «Спутника» Павла Вура – пізніше їх відпустили. Силовики також затримали журналіста Змітера Казакевича – його залишили в слідчому ізоляторі до 26 жовтня.

У Гродно затримали історика та автора «Белсату» Олеся Кравцевича; у Бресті – колишнього кореспондента державного телеканалу СТВ Петра Бутрима (на мітингу він не працював).

Крім того, 26 жовтня на «ланцюгу солідарності» в Мінську затримали працівників порталу Onliner.by, зокрема – генерального директора Іллю Жукавця. Їх доставили до відділу міліції.

З початку року Білоруська асоціація журналістів зафіксувала понад 400 випадків переслідування журналістів за їхню професійну діяльність, а саме: пошкодження і вилучення техніки, затримання, побиття, стрілянина гумовими кулями, штрафи, адміністративні арешти за «участь у мітингах» і «непокору законним вимогам міліції», кримінальні справи.

Нагадаємо, у Мінську 19 жовтня відбувся суд над п'ятьма журналістами, яких затримали на вихідних під час акцій протесту. Незважаючи на докази того, що журналісти виконували професійні обов'язки та не опирались під час затримання, всіх заарештували на два тижні.

Фото: Радио Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду