detector.media
23.09.2020 10:51
У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста
У білоруському Пінську на 10 діб арештували журналіста
Він знімав «Жіночий марш солідарності» в Пінську.

22 вересня місцевий суд у місті Пінську в Білорусі засудив до 10 діб арешту журналіста Андрія Якимуша, члена Білоруської асоціації журналістів (БАЖ). Про це повідомляє білоруське видання Media-Polesye.

Суд покарав його за «участь у несанкціонованому масовому заході» – «Жіночому марші солідарності», який проходив у Пінську 13 вересня.

Андрій Якимуш повідомив суду, що не брав участі в заході та не згоден з висунутим звинуваченням. Він знімав Жіночий марш на фотокамеру.

Однак суд врахував свідчення свідка – співробітника міліції, та визнав журналіста винним в адміністративному порушенні. Пана Якимуша взяли під варту в залі суду. На оскарження рішення йому дали одну добу.

Нагадаємо, 16 вересня в Мінську на 11 діб арештували двох фотожурналістів – Влада Грідіна (Tut.by) та Олександра Васюковіча («Новы час»). Їх затримали 13 вересня в барі, де вони готували фотографії з акцій протесту, щоб відправити їх до редакції.

17 вересня головні сторінки сайтів незалежних ЗМІ у Білорусі вийшли без фотографій на знак солідарності з арештованими фотожурналістами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY