detector.media
21.09.2020 11:13
На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів
На вихідних у Білорусі затримали сімох журналістів
20 вересня в Білорусі міліція та силовики затримали щонайменше п’ятьох журналістів: трьох у Мінську та двох у Могилеві. 19 вересня – щонайменше двох у Мінську.

Про це повідомляють Білоруська асоціація журналістів (БАЖ), правозахисний центр «Весна» і «Радыё Свабода».

20 вересня під час висвітлення Маршу справедливості в Мінську міліція затримала журналіста Дениса Борща та автора ютуб-каналу «Не по телику» Сергія Козловича.

Дениса Борща затримали біля палацу Незалежності, де він знімав мітинг. Увечері стало відомо, що його відправили до слідчого ізолятора в Жодіні.

Про затримання Сергія Козловича стало відомо пізно ввечері. Наразі невідомо, в чому його звинувачують. Сергій Козлович – колишній працівник державної «Белтелерадиокомпании», 11 серпня він за власним бажанням звільнився з телеканалу «Беларусь 1».

Також увечері 20 вересня з квартири в Мінську було викрадено фотографа та режисера документальних фільмів, члена БАЖ Миколу Мамінова. Де він перебуває та в чому його звинувачують, наразі невідомо.

У Могилеві під час висвітлення акцій протесту 20 вересня затримали журналістів Олександра Сидаревського та Аліну Скрабунову. Їх згодом відпустили з Ленінського РУВС Могилева.

Напередодні, 19 вересня, в Мінську затримали ведучого онлайнів та позаштатного автора видання Tribuna.сom Максима Нестеркова, повідомляє телеграм-канал БАЖ. Його відвезли до слідчого ізолятора на Окрестино.

Також БАЖ і «Наша Ніва» в телеграм повідомили про затримання 19 вересня журналіста з телекамерою, одягненого в жилет «Преса», однак імені його не повідомили.

Нагадаємо, 12 вересня під час Маршу жінок у Мінську затримали майже 30 активістів і журналістів. Серед затриманих були журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса». 13 вересня в Мінську та Могильові затримали трьох журналістів.

Фото: tut.by

Нагадаємо, 12 вересня під час Маршу жінок у Мінську затримали майже 30 активістів і журналістів. Серед затриманих є журналісти «Белсату» Катерина Андрєєва і Максим Колітовскій, які вели пряму трансляцію з місця подій. Вони були одягнені в жилети з написами «Преса». 13 вересня в Мінську та Могильові затримали трьох журналістів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY