11-12 вересня «Донбас медіа форум» уперше відбудеться онлайн

11-12 вересня «Донбас медіа форум» уперше відбудеться онлайн

7 Вересня 2020
1918

11-12 вересня «Донбас медіа форум» уперше відбудеться онлайн

1918
Упродовж двох днів, 11-12 вересня 2020 року, з 10:00 до 19:00 відбуватиметься шостий «Донбас медіа форум». Через епідеміологічні виклики у світі Форум вперше буде організовано в онлайні.
11-12 вересня «Донбас медіа форум» уперше відбудеться онлайн
11-12 вересня «Донбас медіа форум» уперше відбудеться онлайн

У програмі Форуму 18 дискусій та воркшопів від українських та зарубіжних експертів із Великої Британії, Грузії, Угорщини, Естонії, Франції, Чехії та Швеції. Усі заходи будуть у форматі токшоу з прямою трансляцією, з оперативним опрацюванням коментарів та можливістю відеовключень. Для всіх заходів також передбачено синхронний переклад англійською та українською мовами.

Організатори запрошують медіаменеджерів, редакторів, журналістів та інших працівників редакцій, які працюють з тематиками Донбасу, а також усіх представників медіа, які цікавляться питаннями консолідації суспільства, нового медійного законодавства, саморегуляції медіа, подолання наслідків COVID-19 у роботі редакцій, протидії дезінформації, висвітлення місцевих виборів за новим виборчим законодавством, розвитку YouTube-каналів для регіональних медіа, висвітлення гендерних питань, керування стресом у часи глобальної невизначеності тощо.

Із детальною програмою та спікерами можна ознайомитися на сайті форуму. Щоб отримати на пошту посилання на всі заходи, необхідно заповнити онлайн-форму.

Постійний організатор «Донбас медіа форуму» — ГО «Донецький інститут інформації». Партнери #DMF2020: USAID (через Internews та DG East), Представництво Європейського Союзу в Україні, Проект Ради Європи «Розвиток соціальних прав людини як ключовий чинник сталої демократії в Україні», Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Посольство Федеративної республіки Німеччина, Міністерство культури та інформаційної політики України. Інформаційні партнери онлайн-трансляції: телеканали «Дом» та Hromadske.ua.

«Донбас медіа форум» започаткували журналісти з Донеччини та Луганщини у 2015 році як майданчик для обговорення важливих проблем, пов’язаними із журналістикою на Донбасі. Пізніше додався й навчальний компонент — на Форум з майстер-класами почали приїздити іноземні журналісти, які ділилися досвідом роботи в конфліктних і постконфліктних середовищах, використанням інструментів нових медій для створення нових форматів мультимедійних матеріалів тощо. Крім того, традиційно Форум був майданчиком для комунікації між журналістами та редакціями, де можна було не лише побачити колег, які тепер працюють в усіх куточках країни, а й запланувати колаборації для подальшої співпраці. Згодом аудиторія Форуму зросла, адже крім локальних редакцій на Донеччині та Луганщині та журналістів-переселенців по всій країні тематикою Донбасу цікавляться багато медій та журналістів, адже працюють з цими темами для своїх видань у світі, в Україні та в регіонах.

З 2015 року Форум проводився в Києві, Маріуполі, Слов’янську та двічі в Харкові. Минулого року ювілейний п’ятий Форум став рекордним: за два дні було проведено майже 40 заходів, які відвідали більше 600 учасників з усієї країни та світу. Загалом же за останні роки «Донбас медіа форум» практично перетворився на всеукраїнський форум для регіональних медіа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду