Посол ЄС назвав головні виклики для медіасфери в Україні

Посол ЄС назвав головні виклики для медіасфери в Україні

11 Вересня 2020
1354
11 Вересня 2020
13:50

Посол ЄС назвав головні виклики для медіасфери в Україні

1354
Це забезпечення доступу до неупередженої інформації, якому заважають війна та належність великих ЗМІ олігархам, а також виконання завдань як четвертою гілкою влади.
Посол ЄС назвав головні виклики для медіасфери в Україні
Посол ЄС назвав головні виклики для медіасфери в Україні

Виклики озвучив Матті Маасікас, посол Європейського Союзу і голова Представництва ЄС в Україні під час дискусії на «Донбас Медіа Форумі 2020».

За словами посла, перший виклик — це війна. Через неї важко отримати неупереджену інформацію.

Другий момент — олігархічні медіа, які теж стоять на заваді отриманню неупередженої інформації. Матті Маасікас наголосив, що багато ЗМІ в Україні, особливо телевізійних, належать олігархам. «Олігархічні медіа є популярним інструментом у політичних битвах. Інтереси й політичні симпатії олігархів чіткі. Це стало викликом для медіаландшафту в країні», — зазначив він.

По-третє, на думку посла, представники медіа мають виконувати свої завдання як четверта гілка влади. Медіа мають не лише подавати новини, а «надавати аналіз, бути платформою для обговорень, мати механізм перевірки в суспільстві, бути інструментом, щоб громадяни могли реагувати на рішення влади».

З озвучених викликів Матті Маасікас виокремив вектори діяльності, до яких долучився й ЄС. Це розвиток медіаграмотності, деолігархізація медіа, розвиток незалежних медіа та суспільних мовників, захист журналістів і розвиток професійної журналістики.

«Донбас Медіа Форум» у 2020 році проходить 11–12 вересня онлайн.

Фото: скриншот із трансляції

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1354
Читайте також
11.09.2020 10:32
Анна Єгорова
«Детектор медіа»
1 308
21.08.2020 15:45
Орест Білоскурський
для «Детектора медіа»
5 412
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду