Офіс генпрокурора відкрив справу проти Гео Лероса. Підставою стала публікація на одному з телеграм-каналів

Офіс генпрокурора відкрив справу проти Гео Лероса. Підставою стала публікація на одному з телеграм-каналів

15 Вересня 2021
11024
15 Вересня 2021
17:41

Офіс генпрокурора відкрив справу проти Гео Лероса. Підставою стала публікація на одному з телеграм-каналів

11024
ДБР посилається на відео, де особа, схожа на Гео Лероса, нібито шукає співучасників для імітації нападу на себе. Також у правоохоронців є «цінні свідки» події.
Офіс генпрокурора відкрив справу проти Гео Лероса. Підставою стала публікація на одному з телеграм-каналів
Офіс генпрокурора відкрив справу проти Гео Лероса. Підставою стала публікація на одному з телеграм-каналів

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження проти позафракційного народного депутата Гео Лероса за фактом можливої імітації нападу на самого себе.  

За словами начальника відділу Головного слідчого управління ДБР Максима Зінорука, підставою для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань стала публікація на одному з телеграм-каналів.

«У повідомленні містилося відео, де особа, схожа на народного депутата України Гео Лероса, підшукує співучасників для імітації нападу на себе. За це він забажав у невстановленого співрозмовника гроші. Метою імітації могло бути створення в суспільстві ілюзії погроз на його адресу нібито за політичну діяльність, але головною ціллю могла бути дискредитація органів державної влади», — сказав Зінорук.

За його словами, попередня кваліфікація кримінального правопорушення — готування до злочину (ч. 1 ст. 14 КК України) та введення в оману суду або іншого уповноваженого органу (ч. 2 ст. 384 КК України). У результаті проведення слідчих дій та в разі наявності інших підстав кваліфікація може бути змінена.

Також у ДБР заявили, що встановили «цінних свідків», розголошення відомостей про яких наразі може зашкодити досудовому розслідуванню.

«Інформація, якою вони володіють, має важливе значення для встановлення всіх обставин кримінального правопорушення», — стверджує Зінорук.

Представник ДБР додав, що процесуального статусу в цій справі Лерос іще не має.

Гео Лерос, коментуючи відео, заявив, що 70% екрана були приховані фільтром, а звук на відео підроблений.

«У мене є прості питання до авторів цього "творіння": чи можливо, щоб дане відео записане рік-півтора тому (якщо взяти до уваги тему відео), але вийшло воно тільки зараз… Сама тема і звук обрані не просто так, адже є максимально цинічною спробою знищити мою репутацію. В мої уста вкладають якість неадекватні слова, за які я би давно сидів у в’язниці, але вони чомусь чекали саме цього моменту», — написав Лерос у фейсбуку.

Лерос додав, що планує звернутися до правоохоронних органів, «щоб вони дали оцінку цьому відео».

13 вересня 2021 року ДБР повідомило, що на одному з телеграм-каналів було опублікуване відео, на якому людина, схожа на народного депутата Гео Лероса, за грошову винагороду нібито шукає співучасників для імітації нападу на себе задля створення видимості погроз. 

29 березня 2020 року нардеп Лерос (тоді ще з фракції «Слуга народу») опублікував так звані плівки Єрамка. На цих записах брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака Денис пропонує влаштувати неназваних осіб на певні посади.  

28 серпня 2020 року Гео Лерос повідомив, що йому спалили автомобіль. Інцидент він пов’язав зі своєю політичною діяльністю. 

Під час засідань Верховної Ради Лерос виступав із критикою президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Після цього у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса із фракції. 1 вересня 2020 року Лероса виключили із фракції «Слуга народу».

11 серпня 2021 року Лерос програв суд брату Єрмака, нардепа зобов’язали опублікувати спростування.

Суд зобов'язав Лероса спростувати поширену ним інформацію щодо Єрмака, розмістивши на своїй сторінці у фейсбуку текст такого змісту: «Поширена мною інформація про те, що Денис Єрмак на замовлення або з інших причин виконує корупційні діяння щодо "продажу" державних посад, є недостовірною і не відповідає дійсності».

Фото: hromadske

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11024
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
952 дн. тому
Зашкварчала порохоботська наволоч, захищаючи колишнього "слугу", який тепер прислужує недогетьману. А раніше ж обсирали і Лероса. Але тепер симбіоз: фрік потрапив до фріків, тож порохоістоти кинулись захищати свого. Навіть бачучи, що людина на відео, по інтонації і вигляду - явно Лерос.
varenyk
954 дн. тому
Боже мій.... Оті мерзотники, "слуги неукраїнського народу" обіцяли "нові обличчя", а замість того на політичну арену випливли свинячі рила кримінальників, недобитих регіоналів, ворюг-корупціонерів, торговців державними посадами, ЗРАДНИКІВ УКРАЇНИ, починаючи з самого очільника влади , - янелоха зеленського .... Тьху, яка мерзота, яка мерзота ота монобільшість , де воно набралося в країні !? БАДУ ГЕТЬ !
Маруся
954 дн. тому
А результат буде як у гуморесці Павла Глазового "Секлета- брехуха"
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду