Нардепа Гео Лероса викликають на допит до ДБР

Нардепа Гео Лероса викликають на допит до ДБР

4 Вересня 2020
1394
4 Вересня 2020
18:38

Нардепа Гео Лероса викликають на допит до ДБР

1394
Кримінальне провадження стосується можливого ухилення від сплати податків.
Нардепа Гео Лероса викликають на допит до ДБР
Нардепа Гео Лероса викликають на допит до ДБР

Народного депутата Гео Лероса викликають на допит до Державного бюро розслідувань. Про це повідомляється у Facebook на сторінці юридичної компанії «Міллер», яка буде представляти інтереси нардепа.

«Не пройшло і трьох днів з моменту як нашого клієнта - народного депутата України Гео Лероса виключили з фракції "Слуги народу" у парламенті, як його уже викликають на допит до Державного бюро розслідувань в якості свідка щодо обставин кримінального провадження за ч. 1 ст. 212 КК України (умисне ухилення від сплати податків)», - йдеться в повідомленні.

Кримінальне провадження було відкрите 25 серпня 2020 року. Підставою стала ухвала Печерського районного суду за скаргою представника ГО «Рада ветеранів АТО», яка, проаналізувавши декларацію Гео Лероса, припустила, що депутат ухилився від сплати податків.

«Представником громадської організації виявився Одягайло Андрій Вікторович - колишній начальник відділення СВ Оболонського управління поліції, а з жовтня 2018 року наш колега адвокат», - додали в компанії «Міллер».

Сам Гео Лерос прокоментував виклик на допит наступним чином: 

«1 вересня я виступив із заявою у Верховній Раді, як вже 3 вересня приходить повістка на допит в ДБР. Володимир Зеленський забрав лопату у Єрмака і з ще більшою ретельністю поглиблює дно. Згадайте вираз - не копай іншому яму, сам до неї потрапиш».

Допит призначено на 8 вересня 2020 року на 10.00.

Нагадаємо, народного депутата, члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, голову підкомітету із питань культурної політики Гео Лероса 1 вересня 2020 року виключили з фракції «Слуга народу». Під час засідання Верховної Ради пан Лерос виступив з критикою президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Після цього, у «Слузі народу» почали збирати підписи за виключення Гео Лероса з фракції. Ввечері партія зібрала достатню кількість голосів.

У «Слузі народу» розробили рекомендації, як коментувати конфлікт із Леросом. У рекомендаціях йдеться, що дії Гео Лероса – це «спроба підвищити особистий рейтинг», а критика з його боку — «пропаганда в суто кремлівському стилі».

До обрання до Верховної Ради Гео Лерос був режисером, куратором мистецьких проєктів, радником міністра інформполітики, радником київського міського голови з питань культури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1394
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду