Журналістка Любов Величко заявила про перешкоджання в Дніпровському суді з боку адвоката. Він заперечує

Журналістка Любов Величко заявила про перешкоджання в Дніпровському суді з боку адвоката. Він заперечує

25 Січня 2022
2144

Журналістка Любов Величко заявила про перешкоджання в Дніпровському суді з боку адвоката. Він заперечує

2144
Журналістка розповіла, що адвокат та ексголова «Українського професійного банку» погрожували «розібратися» з нею. Адвокат стверджує, що вона заважала йому виконувати свою роботу.
Журналістка Любов Величко заявила про перешкоджання в Дніпровському суді з боку адвоката. Він заперечує
Журналістка Любов Величко заявила про перешкоджання в Дніпровському суді з боку адвоката. Він заперечує

Журналістка Любов Величко заявила про перешкоджання в Дніпровському районному суді Києва з боку адвоката Дениса Дьякова.

Як розповіла журналістка, 25 січня вона була на засіданні суду у справі про незаконне виведення коштів «Українського професійного банку» за участі ексголови банку Олексія Каргополова. Любов Величко намагалась взяти в нього коментар, але Каргаполов не запитання не відповів.

Водночас, як розповідає журналістка, коли вона спробувала сфотографувати ексголову банку, його адвокат, Денис Дьяков, намагався силомиць відібрати в неї телефон. Він також заявив, зі слів пані Величко, що не давав дозволу на зйомку.

Коли журналістка попередила, що викличе поліцію, він віддав телефон.

«Але адвокат не заспокоївся. 15 хвилин перед засіданням він та Каргаполов намагалися вивідати, чому я зацікавилася цією справою, хто мені повідомив про факти, які відомі тільки в рамках кримінальної справи. Розбавляючи ці запитання відбірною лайкою та образами.

Каргаполов та Дьяков пообіцяли зібрати про мене максимум інформації та "розібратися". Що означає ось це "розібратися" – я не знаю. Але вважаю таку поведінку протизаконною та обурливою», – написала у фейсбуці Любов Величко.

У коментарях вона згодилась, що напише заяву до поліції та скаргу до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури.

«Детектор медіа» звернувся до адвоката Дениса Дьякова з проханням прокоментувати ситуацію. Він, своєю чергою, звинуватив журналістку в тому, що вона перешкоджала його адвокатській діяльності. За словами Дениса Дьякова, телефон у пані Любові не забирали.

«Хотів би зазначити, що у Любові Величко дуже багата фантазія. Телефон у неї ніхто не забирав (у мене кращий).

Насправді вона не хотіла сфотографувати мого підзахисного, а після його відмови коментувати питання, які не стосуються суті справи, почала тикати мені телефоном в обличчя з криками на весь суд про зйомку і про те, що ми повинні відповідати на її питання (не пред’явивши, до речі, ніяких посвідчень, а лише крича, що вона журналіст). Це можуть підтвердити свідки, в тому числі працівники судової охорони, а я лише відідвинув рукою її телефон від свого обличчя, оскільки сидів на лавочці і намагався поспілкуватись зі своїм клієнтом і мені неприємно коли пластиковим пристроєм тичуть в обличчя.

До речі, на моє слушне зауваження, що ми перебуваємо в коридорі біля зали суду і я бажаю приватно поспілкуватись зі своїм клієнтом перед засіданням, а вона як журналіст може вільно знімати судове засідання, оскільки воно є гласним і відкритим, остання жодним чином не відреагувала та, наставивши на нас із клієнтом камеру, продовжила зйомку. Таким чином перешкодила мені, як захиснику, здійснювати свою адвокатську діяльність», відреагував адвокат.

Фото: facebook.com/lyubov.velichko.7

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2144
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду