detector.media
05.08.2020 17:36
Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ
Радник Єрмака розповів, чому привів голову Держкомтелерадіо часів Януковича в ОПУ
Олександр Курдінович відповідає за комунікацію з регіонами.

Радник керівника Офісу президента, який займається медійними кризами та конфліктами, медіамодерацією та комунікаціями, Михайло Подоляк підтвердив, що завдяки йому в ОПУ почав працювати колишній голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. Про це він розповів в інтерв'ю «Радіо Свобода».

Олександр Курдінович працює керівником Служби з питань інформаційної політики ОП та відповідає за комунікацію з регіонами. За словами пана Подоляка, він «дуже ефективний» і має великий практичний досвід, який допомагає йому розбудовувати інформаційний зв’язок ОП з областями. «Він точно розуміє, що таке робота на регіональному рівні, регіональної медійної бази. Все. Ба більше: як працюють регіональне телебачення, регіональні департаменти комунікацій. У нього – великий практичний досвід, повірте», – говорить радник Андрія Єрмака.

Він також вважає, що робота пана Курдіновича в Держкомтелерадіо за часів президента Віктра Януковича не є його недоліком. Водночас Михайло Подоляк уточнив, що не має з ним «дружніх відносин».

«Я не оцінюю за дружніми критеріями. У мене з ним немає дружніх відносин. Я його знаю по роботі і винятково як професіонала. Я можу будь-кого взяти. Я от з ким перетинався в якихось проєктах (прямо чи опосередковано), я запам’ятовую, що людина так працює, я можу зателефонувати і сказати: "Ти готовий зі мною так працювати в такому ось проєкті?"», – пояснив він.

Олександр Курдінович – за освітою економіст і менеджер у виробничій сфері. У часи президенства Леоніда Кучми працював у Національному агентстві України з питань розвитку та європейської інтеграції та Міністерстві економіки. Також у 2000-2004 роках він був головним консультантом Адміністрації Президента, яку тоді очолювали спершу Володимир Литвин, потім Віктор Медведчук. Після цього пан Курдінович був головою правління громадської організації «Експертно-аналітичний центр "Соціум"». З 2006 року він прийшов у Державний комітет телебачення і радіомовлення – спершу був заступником голови, у 2010 році став першим заступником голови. У червні 2011 року тоді ще президент Віктор Янукович призначив його головою Держкомтелерадіо. 15 березня 2014 року Верховна Рада звільнила його з посади.

Нагадаємо, 1 липня 2020 року Олександр Курдінович очолив Службу з питань інформаційної політики Офісу президента. Він займається комунікацією із регіонами, зокрема і щодо інформаційної кампанії навколо «Великого будівництва». Служба займається «експертно-аналітичним забезпеченням» виконання президентом інформаційної політики, зокрема і в регіонах, а також оцінкою загроз інформаційної безпеки України. Посада Курдіновича, за інформацією ОПУ, не передбачає проведення конкурсу. На роботу в Офіс президента пана Курдіновича привів радник глави ОП Михайло Подоляк. 

На фото Олександр Курдінович / Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY