У суді повідомили, що справу про напад на журналістку «Інтера» в потязі можуть закрити

У суді повідомили, що справу про напад на журналістку «Інтера» в потязі можуть закрити

21 Квітня 2021
1022

У суді повідомили, що справу про напад на журналістку «Інтера» в потязі можуть закрити

1022
Анастасія Лугова раніше сказала, що смерть обвинуваченого не змусить її відмовитися від подальшого розгляду провадження.
У суді повідомили, що справу про напад на журналістку «Інтера» в потязі можуть закрити
У суді повідомили, що справу про напад на журналістку «Інтера» в потязі можуть закрити

Солом’янський районний суд Києва повідомив, що провадження проти Віталія Рудзька, якому інкримінували напад у поїзді на журналістку «Інтера» Анастасію Лугову та спробу її зґвалтувати, можуть закрити через його смерть. Про це суд 20 квітня повідомив «Радіо Свобода».

Солом’янський райсуд переніс засідання в цій справі на 19 травня.

«Буде ставитись питання про закриття провадження у зв’язку із смертю обвинуваченого. Якщо ніхто не буде заперечувати, то суд ухвалить відповідне рішення. Якщо будуть якісь заперечення, то вже по факту, по ситуації розглядатимуться», – сказали в суді.

Натомість Анастасія Лугова раніше сказала, що смерть обвинуваченого не змусить відмовитися її від подальшого розгляду цієї справи.

«Хочу підкреслити, що це не кінець моєї справи. Мене це не зупинить! Ми і надалі будемо відстоювати в суді мої права, тому що за те, що сталося, має нести відповідальність не лише він. У цій ситуації̈ маємо ще багато запитань та претензій̆ до цілої системи, яка не здатна забезпечити безпеку пасажирів, – написала вона в Facebook. – Але на своєму прикладі і завдяки вашій підтримці ми зможемо створити прецедент, який̆ щось дійсно зрушить в системі безпеки пасажирів і який дозволить нам з вами в майбутньому бути впевненими в тому, що наші права можна і треба захищати».

Нагадаємо, журналістка Анастасія Лугова розповіла, що вночі 31 липня 2020 року вона їхала поїздом «Маріуполь-Київ» із семирічним сином. До них у купе увірвався майже голий чоловік, який почав бити її по обличчю, погрожував побити дитину, потім намагався зґвалтувати жінку. У неї були численні забої та зламана щелепа. Зловмисника затримали після прибуття потяга до Києва. 

1 серпня підозрюваного в нападі та спробі зґвалтування журналістки Віталія Рудзька заарештували на два місяці без права виходу під заставу. Чоловіку повідомили про підозру за ч. 1 ст. 153 (сексуальне насильство), ч. 2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Йому загрожувало до семи років в’язниці. Рудзько був раніше тричі судимий: у 1996 році за викрадення автомобіля, в 1999 році – за хуліганство, у 2008 році – за крадіжку. Адвокат підозрюваного подав довідку про те, що його підзахисний начебто мав пухлину мозку.

Член Наглядової ради «Укрзалізниці» Сергій Лещенко 2 серпня повідомив, що операційне управління «Укрзалізниці» вивчає, як кваліфікувати цю ситуацію – як «нещасний випадок» чи «зумисну дію». Натомість міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що необхідно розглянути можливість повернути поліцію в нічні потяги «Укрзалізниці».

4 серпня ПАТ «Укрзалізниця» повідомила, що через побиття журналістки звільнить п’ятьох працівників: провідника вагона, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників та заступника начальника Маріупольського вагонного депо. 

20 квітня 2021 року речниця Київської міської прокуратури Надія Максимець повідомила, що 10 квітня 2021 року Рудзько був госпіталізований із СІЗО до лікарні у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. 13 квітня він помер. Вона додала, що, за попередніми даними, смерть підозрюваного була природною.

Фото: Анастасія Лугова / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1022
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду