Суд оголосив вирок чоловіку, який погрожував полтавській журналістці

Суд оголосив вирок чоловіку, який погрожував полтавській журналістці

31 Липня 2020
1515

Суд оголосив вирок чоловіку, який погрожував полтавській журналістці

1515
Якби Андрій Князєв не порушив домовленість із журналісткою, то не отримав би покарання.
Суд оголосив вирок чоловіку, який погрожував полтавській журналістці
Суд оголосив вирок чоловіку, який погрожував полтавській журналістці

Октябрський районний суд Полтави 29 липня засудив до двох років позбавлення волі з іспитовим терміном на один рік Андрія Князєва, який погрожував журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій. Про це сама журналістка повідомила представниці ІМІ в Полтавській області.

Пані Синицька розповіла, що раніше мала домовленість з Андрієм Князєвим – він не отримав би покарання, якби вибачився в суді. Проте, за її словами, він порушив цю домовленість.

«Формат "вибачився – вільний" підійшов би для першого року. Але оскільки він брехав, коли давав покази і справу двічі закривали, зокрема, через його слова, то я вирішила, що до суду "полюбовно" вирішувати не буду», – зазначила журналістка.

Нагадаємо, у 2017 році журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій користувачі соціальної мережі Facebook Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожували зґвалтуванням і зникненням без вісті. Заклики до розправи над журналісткою вони залишили під постом Андрія Князєва (Позивний Княже), який звинуватив Дарину Синицьку і розповсюдженні особистої інформації активістів за статтю від 3 травня 2017 року «Поліція отримала доступ до приватних даних осіб, які можуть бути причетні до сутичок біля арки».

Поліція тоді відкрила кримінальне провадження, проте пізніше декілька разів закривала його та відкривала знов. 

13 листопада 2019 року прокуратура Полтавської області оголосила Андрію Князеву підозру за фактом погрози насильством журналістці в зв’язку із здійсненням нею законної професійної діяльності.

Фото: Полтавщина

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1515
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду