Полтавська поліція обіцяє особливий контроль у справах про погрози журналістам - НСЖУ

Полтавська поліція обіцяє особливий контроль у справах про погрози журналістам - НСЖУ

2 Червня 2017
1632

Полтавська поліція обіцяє особливий контроль у справах про погрози журналістам - НСЖУ

1632
Керівництво полтавської поліції запевняє, що зробить усе можливе, аби справи про погрози та перешкоджання професійній діяльності журналістів були швидко і якісно розслідувані.
Полтавська поліція обіцяє особливий контроль у справах про погрози журналістам - НСЖУ
Полтавська поліція обіцяє особливий контроль у справах про погрози журналістам - НСЖУ

Про це було заявлено під час зустрічі керівництва Національної поліції в Полтавській області, обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) із журналістами, які одержують погрози через свою професійну діяльність, повідомляє прес-служба НСЖУ.

Тільки минулого місяця за останні 10 днів у поліції зафіксували шість заяв від місцевих журналістів про порушення їх прав - погрози редакторці видання «Коло» Тетяні Цирульник, журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій, головному редактору «Кременчуцької газети» Олегу Булашеву, перешкоджання професійній діяльності шеф-редакторці інтернет-видання «ВПолтаві.Інфо» та власній кореспондентці «Українського радіо» Наталії Очкань, побиття журналіста із Зінькова Олексія Леонтія.

Голова Полтавської обласної організації НСЖУ Євген Лопушинський висловив сподівання, що поліція об'єктивно та кваліфіковано розслідуватиме кожну справу, пов'язану із погрозами та перешкоджанню діяльності журналістів, і винні понесуть відповідальність перед законом.

Начальник ГУ НП у Полтавській області Олег Бех схвально поставився до ініціативи облорганізації НСЖУ, яка взяла на себе функції контролю, сприяння і допомоги правоохоронцям.

«Це дуже правильно, що є відповідний комунікатор, з яким ми зможемо вирішувати дуже багато питань. Я вважаю, що ЗМІ – це одна із гілок влади, яка повинна в демократичній державі вільно і спокійно працювати та висвітлювати всі питання, які є наболілими для людей. Безумовно, відкритість, прозорість, факти про порушення в органах влади мобілізують наше суспільство до відповідних змін – до реформ. І, якщо правоохоронні органи не будуть відповідним чином реагувати на такі факти – у нас про реформи можна й забути», – сказав Олег Бех.

Він вислухав та разом з підлеглими записав низку пропозицій від ЗМІ стосовно співпраці та спільних заходів на допомогу журналістам.

Олег Бех не відкрив подробиць перебігу роботи над справами щодо погроз журналістам, посилаючись на таємницю слідства, але запевнив, що справи узяті на контроль, розслідування триває, і кожен із потерпілих в індивідуальному порядку може ознайомитися із ходом слідства. Він запевнив, що поліція зробить все залежне, щоб розслідувати кожну із цих справ та передати якісні матеріали до суду.

Результатом зустрічі також стала домовленість про те, що наступного разу працівники медіа заname="_GoBack">планували спілкуватися з керівництвом поліції наприкінці червня.

Раніше очільник облорганізації НСЖУ Євген Лопушинський оприлюднив звернення до правоохоронців, аби ті зважили на справи, що стосуються представників ЗМІ та довели кожну з них до логічного завершення.

«Я як голова обласної організації НСЖУ звернувся до керівника Національної поліції в Полтавської області, щоб кожна справа була взята під особливий контроль поліції, щоб врешті-решт у нас був реальний факт покарання винних – тих людей, що перешкоджають роботі журналістів та погрожують їм», – зазначив Євген Лопушинський.

Нагадаємо, журналістці інтернет-видання «Полтавщина» Дарині Синицькій користувачі соціальної мережі Facebook Руслан Зарубін, Віталій Солоній і Данило Плахов погрожують згвалтуванням і зникненням без вісті.

На головного редактора газети «Зіньківщіна «по-іншому» (Полтавська область) Олексія Леонтія напав і жорстоко побив молодик. ЗМІ стверджують, що напад здійснив колишній працівник поліції Максим Батрак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1632
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду