Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали

Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали

24 Червня 2020
2369

Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали

2369
Канал має відповідального за протидію COVID-19 працівника та декілька лабораторій-партнерів, які проводять тестування.
Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали
Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали

На телеканалі «Еспресо» за час пандемії коронавірусної хвороби троє працівників заразилися COVID-19. Двоє вже одужали, а один випадок зараз активний. Після кожного випадку канал проводив тестування працівників, які контактували з хворими. Про це «Детектору медіа» повідомив директор із маркетингу телеканалу Микола Типусяк.

Він розповів, що двоє працівників хворіли на коронавірусну хворобу без симптомів, а працівник, який мав симптоми, вже одужав і працює.

«Еспресо» має відповідального за протидію COVID-19 працівника та декілька лабораторій-партнерів, які проводять тестування. За словами пана Типусяка, після кожного випадку відповідальний співробітник складав списки працівників, які могли контактувати з хворим на COVID-19, і для них організовували тестування.

Пан Типусяк уточнив, що працівник, у якого нещодавно виявили коронавірусну хворобу, не працює в ефірі, тому з гостями «Еспресо» не контактував.

Три випадки COVID-19 на каналі підтвердив і засновник «Еспресо», народний депутат Микола Княжицький та додав, що заразилися працівники не на каналі. 

«"Еспресо" тестує. Канал виділяє кошти, співпрацює з декількома лабораторіями. За час епідемії було підтверджено три позитивних тести. З них два – безсимптомних. Зараження, як виглядає ставалося не на каналі. Апаратні і студії регулярно проходять санітарну противірусну обробку. Люди з позитивними тестами негайно ізолюються, усі контактори тестуються. Але проблема в тому, що телевізійники як правило працюють на різних каналах одночасно. А навіть не всі великі багаті корпорації тестують співробітників і проводять санобробку. Якби "Еспресо" не тестувало співробітників (багато з яких більшість часу проводять на інших каналах), то про безсимптомні випадки ніхто навіть не здогадувався б», – написав він у Facebook. 

Нагадаємо, з 12 березня 2020 року в токшоу «Еспресо» не брали участь глядачі в студії. Частину працівників телеканалу та сайту тоді перевели на роботу у віддаленому режимі. Для тих працівників, які лишилися працювати в офісі, закупили маски та засоби дезінфекції (для обробки підлоги, повітря та рук).

Також через карантин телеканал призупинив виробництво авторських телевізійних проектів «Підсумки з Анною Валевською», «Поліцейська хвиля», «Футбольній формат», «Шустрова Live», «Історична правда», «Міжнародний огляд» та «Еспресо Гаманець».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2369
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду