detector.media
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
24.06.2020 12:26
Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали
Троє працівників «Еспресо» захворіли на COVID-19, з них двоє вже одужали
Канал має відповідального за протидію COVID-19 працівника та декілька лабораторій-партнерів, які проводять тестування.

На телеканалі «Еспресо» за час пандемії коронавірусної хвороби троє працівників заразилися COVID-19. Двоє вже одужали, а один випадок зараз активний. Після кожного випадку канал проводив тестування працівників, які контактували з хворими. Про це «Детектору медіа» повідомив директор із маркетингу телеканалу Микола Типусяк.

Він розповів, що двоє працівників хворіли на коронавірусну хворобу без симптомів, а працівник, який мав симптоми, вже одужав і працює.

«Еспресо» має відповідального за протидію COVID-19 працівника та декілька лабораторій-партнерів, які проводять тестування. За словами пана Типусяка, після кожного випадку відповідальний співробітник складав списки працівників, які могли контактувати з хворим на COVID-19, і для них організовували тестування.

Пан Типусяк уточнив, що працівник, у якого нещодавно виявили коронавірусну хворобу, не працює в ефірі, тому з гостями «Еспресо» не контактував.

Три випадки COVID-19 на каналі підтвердив і засновник «Еспресо», народний депутат Микола Княжицький та додав, що заразилися працівники не на каналі. 

«"Еспресо" тестує. Канал виділяє кошти, співпрацює з декількома лабораторіями. За час епідемії було підтверджено три позитивних тести. З них два – безсимптомних. Зараження, як виглядає ставалося не на каналі. Апаратні і студії регулярно проходять санітарну противірусну обробку. Люди з позитивними тестами негайно ізолюються, усі контактори тестуються. Але проблема в тому, що телевізійники як правило працюють на різних каналах одночасно. А навіть не всі великі багаті корпорації тестують співробітників і проводять санобробку. Якби "Еспресо" не тестувало співробітників (багато з яких більшість часу проводять на інших каналах), то про безсимптомні випадки ніхто навіть не здогадувався б», – написав він у Facebook. 

Нагадаємо, з 12 березня 2020 року в токшоу «Еспресо» не брали участь глядачі в студії. Частину працівників телеканалу та сайту тоді перевели на роботу у віддаленому режимі. Для тих працівників, які лишилися працювати в офісі, закупили маски та засоби дезінфекції (для обробки підлоги, повітря та рук).

Також через карантин телеканал призупинив виробництво авторських телевізійних проектів «Підсумки з Анною Валевською», «Поліцейська хвиля», «Футбольній формат», «Шустрова Live», «Історична правда», «Міжнародний огляд» та «Еспресо Гаманець».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY