«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції

«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції

17 Червня 2020
2671

«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції

2671
Видання також повідомило, що готове до обговорення матеріалів, опублікованих на сайті.
«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції
«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції

Інтернет-видання «Українська правда» пообіцяло всебічно висвітлювати справи п’ятого президента Петра Порошенка й активіста та блогера Сергія Стерненкка. Водночас редакція закликала їх прихильників припинити цькування журналістів видання. Про це «Українська правда» заявила 16 червня.

«Ми впевнені – вчорашнім (15 червня) подіям у Шевченківському суді та під ним, де обирався запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, та останнім подіям довкола п’ятого президента Петра Порошенка – не місце у новітній історії України», – йдеться в повідомленні.

Суд над Сергієм Стерненком у виданні вважають «нашвидкуруч зрежисоване шоу із завідомо визначеним фіналом». Справу проти п’ятого президента – помстою та «маніакальними пошуками зачіпок, щоб посадити Порошенка будь-якою ціною».

«Іронія долі – Порошенко, як ніхто інший чудово знає про нашу принциповість і неупередженість, оскільки сам неодноразово піддавався змістовній критиці з боку "Української правди". Однак зараз, як людина, що потерпає від вибіркового судочинства, він може розраховувати на нашу увагу. Як і кожний, хто стикається з несправедливістю. Разом з тим ми хотіли б зупинитися на риториці, до якої часом вдаються  прихильники Порошенка і Стерненка стосовно журналістів УП», – говорять у виданні.

«Українська правда» повідомила, що розцінює як тиск спроби вплинути на їх роботу з боку політиків, активістів, чиновників чи представників бізнесу, а спроби обмежити право повідомляти факти– як спробу цензури.

Крім того, редакція додала, що публікуючи резонансну інформацію виходить з позиції суспільного інтересу та зважає, чи не вводить хтось в оману суспільство, приховуючи важливі факти. «Ми прагнемо відображати всі значущі думки, у томи числі і через конфлікти різних точок зору. Що серйознішою є критика чи звинувачення, про які ми повідомляємо, то чіткішим є наше зобов’язання надати право на відповідь. Ми відкриті і готові до широкої дискусії та всебічного обговорення матеріалів, опублікованих на сайті "Української правди"», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, журналісти, громадські діячів, правозахисники, політики та активісти звернулися до урядів демократичних держав та міжнародних правозахисних організацій з проханням пояснити керівництву України неприпустимість порушення прав та політичних свобод, а також поставити питання про несумісність політичних репресій з євроатлантичним курсом, що офіційно задекларований в Конституції України. У зверненні згадують кейси активіста та блогера Сергія Стерненка; підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь; п’ятого президента Петра Порошенка; генерала Дмитра Марченка; колишньої журналістки та народної депутатки Тетяни Чорновол; ексдиректора Інституту національної пам’яті, нині народного депутата Володимира В’ятровича; ексміністра Володимира Омеляна; блогера Сергія Пояркова; народної депутатки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2671
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду