detector.media
17.06.2020 10:34
«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції
«Українська правда» підтримала Порошенка й Стерненка, але закликала їх прихильників припинити цькування редакції
Видання також повідомило, що готове до обговорення матеріалів, опублікованих на сайті.

Інтернет-видання «Українська правда» пообіцяло всебічно висвітлювати справи п’ятого президента Петра Порошенка й активіста та блогера Сергія Стерненкка. Водночас редакція закликала їх прихильників припинити цькування журналістів видання. Про це «Українська правда» заявила 16 червня.

«Ми впевнені – вчорашнім (15 червня) подіям у Шевченківському суді та під ним, де обирався запобіжний захід активісту Сергію Стерненку, та останнім подіям довкола п’ятого президента Петра Порошенка – не місце у новітній історії України», – йдеться в повідомленні.

Суд над Сергієм Стерненком у виданні вважають «нашвидкуруч зрежисоване шоу із завідомо визначеним фіналом». Справу проти п’ятого президента – помстою та «маніакальними пошуками зачіпок, щоб посадити Порошенка будь-якою ціною».

«Іронія долі – Порошенко, як ніхто інший чудово знає про нашу принциповість і неупередженість, оскільки сам неодноразово піддавався змістовній критиці з боку "Української правди". Однак зараз, як людина, що потерпає від вибіркового судочинства, він може розраховувати на нашу увагу. Як і кожний, хто стикається з несправедливістю. Разом з тим ми хотіли б зупинитися на риториці, до якої часом вдаються  прихильники Порошенка і Стерненка стосовно журналістів УП», – говорять у виданні.

«Українська правда» повідомила, що розцінює як тиск спроби вплинути на їх роботу з боку політиків, активістів, чиновників чи представників бізнесу, а спроби обмежити право повідомляти факти– як спробу цензури.

Крім того, редакція додала, що публікуючи резонансну інформацію виходить з позиції суспільного інтересу та зважає, чи не вводить хтось в оману суспільство, приховуючи важливі факти. «Ми прагнемо відображати всі значущі думки, у томи числі і через конфлікти різних точок зору. Що серйознішою є критика чи звинувачення, про які ми повідомляємо, то чіткішим є наше зобов’язання надати право на відповідь. Ми відкриті і готові до широкої дискусії та всебічного обговорення матеріалів, опублікованих на сайті "Української правди"», – зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, журналісти, громадські діячів, правозахисники, політики та активісти звернулися до урядів демократичних держав та міжнародних правозахисних організацій з проханням пояснити керівництву України неприпустимість порушення прав та політичних свобод, а також поставити питання про несумісність політичних репресій з євроатлантичним курсом, що офіційно задекларований в Конституції України. У зверненні згадують кейси активіста та блогера Сергія Стерненка; підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь; п’ятого президента Петра Порошенка; генерала Дмитра Марченка; колишньої журналістки та народної депутатки Тетяни Чорновол; ексдиректора Інституту національної пам’яті, нині народного депутата Володимира В’ятровича; ексміністра Володимира Омеляна; блогера Сергія Пояркова; народної депутатки Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY