Зеленський погодив призначення Еміне Джапарової на посаду заступниці глави МЗС

Зеленський погодив призначення Еміне Джапарової на посаду заступниці глави МЗС

18 Травня 2020
3250

Зеленський погодив призначення Еміне Джапарової на посаду заступниці глави МЗС

3250
Зараз вона має пройти спеціальну перевірку, після якої уряд прийматиме рішення.
Зеленський погодив призначення Еміне Джапарової на посаду заступниці глави МЗС
Зеленський погодив призначення Еміне Джапарової на посаду заступниці глави МЗС

Президент Володимир Зеленський погодив призначення колишньої першої заступниці міністра інформаційної політики Еміне Джапарової на посаду заступниці міністра закордонних справ. Цю інформацію вона підтвердила «Детектору медіа».

Президент погодив її кандидатуру, бо вважає, що представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні, передає «Європейська правда» з посиланням на пресслужбу президента.

«Тепер відбувається спецпервірка і потім буде призначення Кабінетом Міністрів, якщо уряд вирішить цю пропозицію [підтримати]», – розповіла пані Джапарова.

Вона не уточнила, якими питаннями може опікуватися на новій посаді.

«Попередньо ми обговорювали [ці питання], утім я би не поспішала оголошувати перш, ніж Кабінет Міністрів не прийме відповідне рішення», – сказала Еміне Джапарова.

Еміне Джеппар закінчила Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2011-2014 роках працювала ведучою та редактором низки програм на кримськотатарському телеканалі ATR, у 2014 році – відеоредактором і помічником головного редактора сайту «Крим. Реалії», з 2014 року співпрацює з «Радіо Свобода», є автором ідеї та продюсером програм з історії кримських татар «Тугра» та з кримськотатарської мови «Еліфбє».

26 жовтня 2015 року міністр інформаційної політики України Юрій Стець підписав наказ про призначення своїм радником з питань інформаційної політики Криму журналістку, продюсерку,кримськотатарську громадську діячку Еміне Джапарову. 3 вересня 2019 року вона написала заяву про звільнення.

Зазначимо, що 2 вересня 2019 року Кабінет Міністрів ухвалив створити Міністерство культури, молоді та спорту на базі Міністерства інформаційної політики. У березні 2020 року відомство розділили на два – Міністерство культури та інформаційної політики України й Міністерство молоді та спорту.

Фото: Еміне Джапарова / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3250
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду