Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму

Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму

10 Листопада 2017
2033
10 Листопада 2017
16:45

Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму

2033
У Російській Федерації ухвалили понад дві тисячі законодавчих актів задля «інтеграції» українського Криму у своє правове поле, і використовують численні міфи для легітимації «російської дійсності» в Криму.
Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму
Еміне Джапарова розповіла про міфи, якими Росія намагається легітимізувати анексію Криму

Про це розповіла перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова на прес-конференції, повідомляє Укрінформ.  

«У 2014 році, після того, як Росія окупувала Крим, вона ухвалила понад дві тисячі законодавчих актів, серед яких близько 15 конституційних законів, щоб «інтегрувати» Крим у своє правове поле. Вона порушила 407 міжнародних і двосторонніх договорів з Україною та інших міжнародних актів саме через анексію Кримського півострова», - наголосила Джапарова.

За її словами, сьогодні загальним російським міфом про Крим, який готують як для росіян, так і для міжнародного співтовариства, є те, що «Крим - споконвічно російська земля», «У Криму немає війни», «Україна - слабка, корумпована країна, не здатна реформуватися», «Україна забула свої території і не збирається їх відстоювати» і «Світ змирився з російською дійсністю в Криму».

На думку першої заступниці очільника МІП, Росія намагається витиснути пам'ять про Україну в Криму і використовує для цього весь набір репресивних інструментів - арешти, обшуки, штрафи, політично мотивовані справи, переслідування свободи слова.

«Для України сьогодні є ключовим не дозволити таким подіям здійснюватися або реагувати на них гучно, щоб у Росії не створювалося відчуття, що для України це норма», - підкреслила пані Джапарова.

Ключова роль у стримуванні репресій у Криму відводиться міжнародному співтовариству.

«Якби не міжнародний тиск на Російську Федерацію й окремо на Володимира Путіна, …масштаб репресій у Криму був би набагато більший», - наголосила вона.

До гібридних інструментів легітимізації «російського Криму» відносяться і міжнародні форуми в Криму, на які РФ намагається залучити, за виразом Еміне Джапарової, «світових політичних маргіналів». Наразі Міністерство інформаційної політики України встановлює учасників так званого форуму, який пройшов цього тижня в Ялті і на якому була створена «Асоціація друзів Криму».

«Нині ми збираємо інформацію про фактичних учасників цього форуму, і я знаю, що фактичний список його учасників набагато менший, ніж вони заявляли, і через деякий час ми можемо озвучити цей список», - повідомила пані Джапарова.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці жовтня Еміне Джапарова збурила глядачів російського телеканалу «Дождь» відмовою спілкуватися з ведучою російською мовою. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2033
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду