У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича

У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича

13 Травня 2020
4791

У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича

4791
Головний редактор НВ вважає це помстою за новину про плагіат Портнова.
У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича
У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича

В анонімному телеграм-каналі «Тайны депутата» виклали номери телефонів головної редакторки програми «Схеми: корупція в деталях» Наталки Седлецької, керівника проєкту розслідувань «Наші гроші» Дениса Бігуса, головної редакторки агенції «Слідство.Інфо» Анни Бабінець та головного редактора НВ Віталія Сича. Зокрема, пост з номерами журналістів поширили в себе в Telegram ексзаступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов та народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський.  

«Ображені на розслідування "Слідства.Інфо" Дубінський і Портнов у своїх телеграмах поширили мій мобільний разом з мобільними інших колег. Очевидно, щоб мені писали, дзвонили й всіляко псували життя. Крім відвертих неадекватів, писали й люди, з якими було приємно поспілкуватися», – написала на своїй сторінці в Facebook Анни Бабінець.

Віталій Сич розповів, що отримав повідомлення від 5-6 невідомих з образами і пропозиціями «зустрітися і з'ясувати стосунки». «Не знаю, чи розраховували на це Дубінський і Портнов, але деякі невідомі використовували мій номер не за призначенням і прислали повідомлення з вмістом на зразок “Молодці! Ваш читач. Тримайтеся”», – додав він.

Головний редактор НВ пов’язує оприлюднення свого номера із новиною, що в дисертації Андрія Портнова знайшли елементи академічного плагіату. На сайті NV.ua опублікували рішення Комітету з питань етики Національного агентства з питань забезпечення якості освіти щодо дисертації ексзаступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича. Сам Андрій Портнов, який має звання професора, звинувачення в плагіаті відкидає. 

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року чиновник часів президентства Віктора Януковича – Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми». Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. Журналісти зазначили, що не планують припиняти роботу над темою.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби». 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози з боку Андрія Портнова журналістам «Радіо Свобода». Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Також 7 листопада Портнов подав до Національної поліції заяву проти видання «Радіо Свобода».

Двоє працівників «Радіо Свобода» 13 і 14 квітня 2020 року подали цивільні позови в Печерський районний суд Києва проти ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4791
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду