detector.media
13.05.2020 13:22
У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича
У мережу виклали номери телефонів Седлецької, Бігуса, Бабінець та Сича
Головний редактор НВ вважає це помстою за новину про плагіат Портнова.

В анонімному телеграм-каналі «Тайны депутата» виклали номери телефонів головної редакторки програми «Схеми: корупція в деталях» Наталки Седлецької, керівника проєкту розслідувань «Наші гроші» Дениса Бігуса, головної редакторки агенції «Слідство.Інфо» Анни Бабінець та головного редактора НВ Віталія Сича. Зокрема, пост з номерами журналістів поширили в себе в Telegram ексзаступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов та народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський.  

«Ображені на розслідування "Слідства.Інфо" Дубінський і Портнов у своїх телеграмах поширили мій мобільний разом з мобільними інших колег. Очевидно, щоб мені писали, дзвонили й всіляко псували життя. Крім відвертих неадекватів, писали й люди, з якими було приємно поспілкуватися», – написала на своїй сторінці в Facebook Анни Бабінець.

Віталій Сич розповів, що отримав повідомлення від 5-6 невідомих з образами і пропозиціями «зустрітися і з'ясувати стосунки». «Не знаю, чи розраховували на це Дубінський і Портнов, але деякі невідомі використовували мій номер не за призначенням і прислали повідомлення з вмістом на зразок “Молодці! Ваш читач. Тримайтеся”», – додав він.

Головний редактор НВ пов’язує оприлюднення свого номера із новиною, що в дисертації Андрія Портнова знайшли елементи академічного плагіату. На сайті NV.ua опублікували рішення Комітету з питань етики Національного агентства з питань забезпечення якості освіти щодо дисертації ексзаступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича. Сам Андрій Портнов, який має звання професора, звинувачення в плагіаті відкидає. 

Нагадаємо, 31 жовтня 2019 року чиновник часів президентства Віктора Януковича – Андрій Портнов виклав персональні дані водія знімальної групи програми «Схеми». Він оприлюднив повні паспортні дані та домашню адресу водія, номери авто. У відповідь «Схеми» заявили про тиск на журналістів з боку Портнова. Журналісти зазначили, що не планують припиняти роботу над темою.

Андрій Портнов, своєю чергою, пригрозив усій редакції «Схем» публікацією «їхньої особистої та персональної інформації», а також «аналізом приватного життя та ненав’язливим супроводом у темний час доби». 2 листопада Портнов оприлюднив номери ще трьох автівок, які, за його словами, пов'язані із журналістами «Схем».

7 листопада поліція розпочала кримінальне провадження за фактом звернень про погрози з боку Андрія Портнова журналістам «Радіо Свобода». Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та за ч. 1 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. Також 7 листопада Портнов подав до Національної поліції заяву проти видання «Радіо Свобода».

Двоє працівників «Радіо Свобода» 13 і 14 квітня 2020 року подали цивільні позови в Печерський районний суд Києва проти ексзаступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Портнова. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY