detector.media
12.05.2020 17:02
У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR
У Криму розглядають кримінальну справу проти власника ATR
«Гірше ніж те, що вони забрали Крим, вони вже мені не зроблять», - так Ленур Іслямов коментує розгляд цієї справи.

Колегія Верховного суду Криму, підконтрольного Російській Федерації, почала розгляд кримінальної справи щодо власника кримськотатарського телеканалу ATR Ленура Іслямова. Про це повідомляє «Крим. Реалії» з посиланням на сайт «Крымский процесс».

Вказується, що пан Іслямов звинувачується в «організації незаконного збройного формування, здійснення диверсійних дій, а також по 6 епізодах статті 280 Кримінального кодексу Росії – «Публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності».

Повідомляється, що у зв'зку з режимом «підвищеної готовності» через коронавірус, який діє на території Криму до 31 травня, судові пристави не допустили присутності на першому судовому засіданні у цій справі слухачів. Виданню не вдалося отримати коментарі боку захисту по даному процесу.

У коментарі «Детектор медіа» Ленур Іслямов розказав, що дізнався про цю справу сьогодні: «Я уявляю, що таке Верховний суд  Криму. Це колишні українські судді, які зрадили Україну і лишились у Криму  в іншій якості. томи ми розуміємо, що виграти там нам не вдасться. Чому саме Верховний суд? Схоже що ці звинувачення у тероризмі та тощо потребують саме такої інстанції». Однак при цьому він запевнив, що планує брати участь у процесі через своїх представників.

«Мені треба знайти представників. І ми звісно ж братимемо участь у справі. Це нам потрібно не для того, щоб виграти справу. А для того, щоб інформувати суспільство про те, що у Криму відбувається. Моя справа – це одна з тисячі, де звинувачують кримських татар та українських патріотів. Я б свою справу навіть не виокремлював», - сказав пан Іслямов, - «Гірше ніж те, що вони забрали Крим, вони вже мені не зроблять».

Кримінальну справу проти Ленура Іслямова російська ФСБ порушила в жовтні 2015 року та оголосила його у федеральний розшук.

У грудні 2015 року підконтрольний Росії суд в Криму заарештував майно Іслямова на півострові. 21 грудня Наталія Поклонська, яка тоді була російським прокурором Криму, повідомила, що Іслямову пред'явлено заочне звинувачення в диверсії. Сам Іслямов назвав всі ці рішення нелегітимними.

Фото: «Крим. Реалії»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY