Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна

Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна

5 Травня 2020
1844

Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна

1844
У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року.
Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна
Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна

Перелік переможців оприлюднено на сайті премії.

Зокрема, у номінації «Міжнародний репортаж» нагороду отримали журналісти видання The New York Times за серію з восьми матеріалів, які «викривають хижаків» режиму президента Росії Володимира Путіна. Це матеріали про ймовірне втручання Росії у справи інших країн, зокрема Африки, Європи та Близького Сходу. Серед восьми матеріалів є і репортаж з України про вбивство у 2016 році на замовлення Федеральної служби безпеки Росії у Рівному українського військового Івана Мамчура.

Загалом журналісти The New York Times отримали три нагороди. Крім журналістів-міжнародників перемогли Браян Розенталь у номінації «Розслідувальний репортаж» за розслідування про сферу таксі Нью-Йорка та Ніколь Ханна Джоунс у номінації «Коментар».

Дві нагороди здобули співробітники видання The New YorkerБен Тауб став найкращим у номінації «Нарис», а Баррі Блітт - у номінації «Карикатура».

Колектив видання The Washington Post переміг у номінації «Пояснювальний репортаж» за «новаторську серію, яка з науковою чіткістю показала жахливий вплив екстремальних температур на планету».

Нагороду в номінації «Національний репортаж» розділили журналісти двох видань. Т. Крістіан Міллер, Меган Роуз і Роберт Фатуречі з ProPublica - за розслідування в американському флоті після серії смертельних інцидентів у Тихому океані. Домінік Гейтс, Стів Мілетіч, Майк Бейкер і Льюїс Кемб із The Seattle Times за викриття недоліків у дизайні літака Boeing 737 MAX, що призвели до двох смертельних аварій, і викриття збоїв в урядовому контролі.

Журналісти проєкту ProPublica причетні до ще однієї нагороди. Вони брали участь у створенні розслідування видання Anchorage Daily News про сексуальне насильство на Алясці, яке здобуло перемогу в номінації «Служіння суспільству».

У номінації «Новинний репортаж» переміг колектив видання The Courier-Journal за висвітлення непрозорої та дискримінаційної процедури помилувань, які губернатор штату Кентуккі здійснював в останню хвилину.

Найкращими в номінації «Місцевий репортаж» стали журналісти видання The Baltimore Sun, які розслідували фінансові відносини мера міста з місцевою громадською лікарнею.

У номінації «Критика» переміг Крістофер Найт з Los Angeles Times, у номінації «Редакційна колонка» - Джеффрі Герріт з видання Palestine Herald Press.

Фотографи агентства Reuters отримали нагороду в номінації «Новинна фотографія» за висвітлення протестних акцій у Гонконгу у 2019 році. Фотографи Associated Press - у номінації «Художнє фото» за історію з Кашміру. 

Перемогу в номінації «Аудіорепортаж» здобули творці подкасту This American Life разом з Моллі О'Тул із Los Angeles Times та фрілансеркою Емілі Грін - за випуск подкасту про наслідки мексиканської політики адміністрації Дональда Трампа.

«Спеціальну нагороду» присудили журналістці, редакторці та правозахисниці кінця XIX - початку ХХ століття Іді Б. Веллс за «видатний і сміливий опис жахливого та жорстокого насильства над афроамериканцями в епоху линчування».

Загалом нагороди присуджували у 15 журналістських номінаціях та семи мистецьких номінаціях. Окремо також присуджували «Спеціальну нагороду». Повний перелік переможців в усіх номінаціях можна переглянути на сайті премії.

Нагадаємо, торік лауреатами премії стали журналісти The New York Times і The Wall Street Journal за розслідування про президента США Дональда Трампа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1844
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду