detector.media
05.05.2020 12:15
Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна
Пулітцерівську премію отримало The New York Times за серію публікацій про режим Путіна
У США оголосили лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року.

Перелік переможців оприлюднено на сайті премії.

Зокрема, у номінації «Міжнародний репортаж» нагороду отримали журналісти видання The New York Times за серію з восьми матеріалів, які «викривають хижаків» режиму президента Росії Володимира Путіна. Це матеріали про ймовірне втручання Росії у справи інших країн, зокрема Африки, Європи та Близького Сходу. Серед восьми матеріалів є і репортаж з України про вбивство у 2016 році на замовлення Федеральної служби безпеки Росії у Рівному українського військового Івана Мамчура.

Загалом журналісти The New York Times отримали три нагороди. Крім журналістів-міжнародників перемогли Браян Розенталь у номінації «Розслідувальний репортаж» за розслідування про сферу таксі Нью-Йорка та Ніколь Ханна Джоунс у номінації «Коментар».

Дві нагороди здобули співробітники видання The New YorkerБен Тауб став найкращим у номінації «Нарис», а Баррі Блітт - у номінації «Карикатура».

Колектив видання The Washington Post переміг у номінації «Пояснювальний репортаж» за «новаторську серію, яка з науковою чіткістю показала жахливий вплив екстремальних температур на планету».

Нагороду в номінації «Національний репортаж» розділили журналісти двох видань. Т. Крістіан Міллер, Меган Роуз і Роберт Фатуречі з ProPublica - за розслідування в американському флоті після серії смертельних інцидентів у Тихому океані. Домінік Гейтс, Стів Мілетіч, Майк Бейкер і Льюїс Кемб із The Seattle Times за викриття недоліків у дизайні літака Boeing 737 MAX, що призвели до двох смертельних аварій, і викриття збоїв в урядовому контролі.

Журналісти проєкту ProPublica причетні до ще однієї нагороди. Вони брали участь у створенні розслідування видання Anchorage Daily News про сексуальне насильство на Алясці, яке здобуло перемогу в номінації «Служіння суспільству».

У номінації «Новинний репортаж» переміг колектив видання The Courier-Journal за висвітлення непрозорої та дискримінаційної процедури помилувань, які губернатор штату Кентуккі здійснював в останню хвилину.

Найкращими в номінації «Місцевий репортаж» стали журналісти видання The Baltimore Sun, які розслідували фінансові відносини мера міста з місцевою громадською лікарнею.

У номінації «Критика» переміг Крістофер Найт з Los Angeles Times, у номінації «Редакційна колонка» - Джеффрі Герріт з видання Palestine Herald Press.

Фотографи агентства Reuters отримали нагороду в номінації «Новинна фотографія» за висвітлення протестних акцій у Гонконгу у 2019 році. Фотографи Associated Press - у номінації «Художнє фото» за історію з Кашміру. 

Перемогу в номінації «Аудіорепортаж» здобули творці подкасту This American Life разом з Моллі О'Тул із Los Angeles Times та фрілансеркою Емілі Грін - за випуск подкасту про наслідки мексиканської політики адміністрації Дональда Трампа.

«Спеціальну нагороду» присудили журналістці, редакторці та правозахисниці кінця XIX - початку ХХ століття Іді Б. Веллс за «видатний і сміливий опис жахливого та жорстокого насильства над афроамериканцями в епоху линчування».

Загалом нагороди присуджували у 15 журналістських номінаціях та семи мистецьких номінаціях. Окремо також присуджували «Спеціальну нагороду». Повний перелік переможців в усіх номінаціях можна переглянути на сайті премії.

Нагадаємо, торік лауреатами премії стали журналісти The New York Times і The Wall Street Journal за розслідування про президента США Дональда Трампа.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY