Поліція напала на журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабміном (ДОПОВНЕНО)

Поліція напала на журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабміном (ДОПОВНЕНО)

10:52,
29 Квітня 2020
14151

Поліція напала на журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабміном (ДОПОВНЕНО)

10:52,
29 Квітня 2020
14151
Поліція напала на журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабміном (ДОПОВНЕНО)
Поліція напала на журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабміном (ДОПОВНЕНО)
Поліція 29 квітня напала та зламала техніку журналіста hromadske Богдана Кутєпова, який вів прямий ефір під Кабінетом Міністрів.

Про це повідомляється на сайті hromadske.

Журналіст разом зі співведучим Нікітою Мекензіним з Маріїнського парку висвітлював акцію протесту підприємців, які виступали проти затверджених обмежень під час карантину.

До журналістів підійшли патрульні підрозділу тактико-оперативного реагування, які сказали їм залишити «зелену зону» Маріїнського парку. Натомість Богдан Кутєпов пояснив, що має «службову необхідність» знімати з того місця, де найкраще видно протест. Він запитував працівників поліції, чому вони повинні відійти з цього місця, на що поліцейські сказали «або забираєш (камеру – ред.), або я зламаю».

«З цими словами на журналістів напали й виштовхнути їх з того місця. Після цього правоохоронці обурилися тим, що журналіст продовжував знімати, пригрозивши, що зламають камеру. Відтак йому зламали стабілізатор», – йдеться в повідомленні.

Через дії поліцейських прямий ефір довелось перервати. Журналісти викликали поліцію, і зараз пишуть заяву про вчинення злочину. Пан Кутєпов очікує від правоохоронців відшкодування вартості пошкодженої техніки та вибачень за напад.

ДОПОВНЕНО: Начальниця управління комунікації Національно поліції Оксана Блищик повідомила «Детектору медіа», що правоохоронці встановлюють обставини інциденту за участю Богдана Кутєпова. Зараз на місці події працює слідчо-оперативна група Печерського управління поліції.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко порадив «Детектору медіа» звернутися до Управління комунікації Нацполіції. Натомість hromadske він заявив, що треба детально розібратися в інциденті з нападом на пана Кутєпова. «Треба розбиратися зараз, з’ясуємо. Знаючи Богдана Кутєпова нічого не можу сказати, окрім того, що треба точно детально з’ясувати всі обставини пригоди», — сказав він.

Пан Шевченко уточнив, що на місці, де сталася сутичка, є «купа камер», які зафіксували обставини інциденту, якщо він був. Після того, як їх переглянуть, «нададуть точну інформацію».

Нагадаємо, у жовтні 2017 року під Святошинським райсудом правоохоронці побили на той час журналіста «Громадського телебачення» Дмитра Реплянчука та журналіста УНІАНу Сергія Лефтера. Речник МВС Артем Шевченко тоді заявляв, що за цей інцедент покарано командира підрозділу. Нацполіція вибачилася перед журналістами. За фактом побиття було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

У грудні 2019 року року в Києві співробітники Національної гвардії та поліції розбили камеру й окуляри журналісту «Радіо Свобода» Сергію Нужненку. Інцидент стався під час висвітлення журналістом сутичок між правоохоронцями і мітингувальниками під Верховною Радою. Також у цій сутичці постраждали журналістка hromadske Вікторія Рощина та оператор Олексій Нікулін: їх забризкали сльозогінним газом, у Рощиної вибили з рук телефон, коли вона фільмувала сутички. 

Фото: hromadske

Читайте також
Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Марія
11:15 / 29.04.2020
У нас варто лише не сподобатися поліції, як вони вже фальсифікують проти тебе справу, ніби ти на них напав! А я вважаю, що за побиття поліцією (яке, як правило, реальне), користуючись владою, силою і зброєю, їх треба карати так, щоб і десятого застерегли.
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду