Правоохоронці затримали нападника на знімальну групу ZIK

Правоохоронці затримали нападника на знімальну групу ZIK

3 Квітня 2020
4988

Правоохоронці затримали нападника на знімальну групу ZIK

4988
Поліція Києва затримала чоловіка, який перешкоджав роботі знімальної групи телеканалу ZIK у Гідропарку.
Правоохоронці затримали нападника на знімальну групу ZIK
Правоохоронці затримали нападника на знімальну групу ZIK

Про це 3 квітня повідомляється на сайті поліції.

«Чоловік перешкоджав зйомці,  шарпав за техніку, штовхав оператора та висловлювався нецензурною лайкою. Поліцейські оперативно встановили нападника. Це – житель Броварів, 1965 року народження. Його затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

За погрози або насильство щодо журналістів правопорушнику загрожує до п‘яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві 2 квітня напали на знімальну групу телеканалу ZIK, яка перевіряла дотримання вимог карантину в парках та спортивних майданчиках у Гідропарку.

Того ж дня напали на знімальну групу телеканалу «Еспресо», яка перевіряла дотримання вимог карантину закладами харчування в Гідропарку. Нападник спершу схопив камеру та жбурнув її в Дніпро, потім повалив журналістку на земля, схопив за волосся, вирвав у неї телефон та теж викинув.

Слідчі Дніпровського управління поліції розпочали кримінальні провадження: два - за ч. 2 ст. 345-1 (Погроза або насильство щодо журналіста) та одне за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. 

Фото: Антон Геращенко / Facebook 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4988
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктор
1475 дн. тому
Это их работа. такая вот судьба. благодаря им мы можем узнать что происходит на улице, они всегда как на войне. а люди привыкли что им никто не указ, на деле сами законы не знают. журналист не враг, не грабитель, не зло - люди очнитесь.
Pupkin
1476 дн. тому
Це все більше схоже на рабство не давати людям дихати свіжим повітрям прийняття ідіотських рішень про ввезення короновірусних і прийняття закону про продаж землі в 1-й ночі і продовження знищення медецини України у вигляді недореформи супрун яка не є ні лікарем ні патріотом України ні українкою це просто Геноцид українського народу.
GGG
1477 дн. тому
А съемачная группа не нарушала карантин? Почему её не привлекут к ответственности и не штрафанут? Они бы еще в общественный туалет пошли снимать - а что, общественное место, проводим расследование - эти проститутки-журналисты совсем обнаглели, людям даже физкультурой не дают заниматься - в жопу заглядывают!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду