Президента, Мінкульт та Міносвіти закликали не транслювати телеуроки на каналах Медведчука (ЗАЯВА)

Президента, Мінкульт та Міносвіти закликали не транслювати телеуроки на каналах Медведчука (ЗАЯВА)

2 Квітня 2020
3520

Президента, Мінкульт та Міносвіти закликали не транслювати телеуроки на каналах Медведчука (ЗАЯВА)

3520
Народна депутатка від фракції «Голос» Наталія Піпа закликала Офіс президента України, Міністерство культури та Міністерство освіти і науки виключити телеканали NewsOne, ZIK та «112 Україна» з переліку каналів, які транслюватимуть телеуроки в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».
Президента, Мінкульт та Міносвіти закликали не транслювати телеуроки на каналах Медведчука (ЗАЯВА)
Президента, Мінкульт та Міносвіти закликали не транслювати телеуроки на каналах Медведчука (ЗАЯВА)

Про це вона 2 квітня написала на своїй сторінці в Facebook.

«Транслювання відеоуроків для наших дітей відверто проросійськими каналами вважаю неприпустимим. Ці канали мають бути виключені з переліку, який транслюватиме такі важливі і потрібні дітям телевізійні уроки в час карантину», – заявила депутатка.

Наталія Піпа також звернулася до українських телеканалів із запитанням, чи отримували вони пропозицію від ОПУ транслювати ці уроки. Офіційний запит вона написала й до Офісу президента.

«Детектор медіа» публікує повний текст заяви Наталії Піпи

Ні – інформаційній окупації!

У понеділок стартує «Всеукраїнська школа онлайн» – телеканали транслюватимуть відеоуроки для школярів 5-11 класів.

Звертаюся до Офісу президента, Міністерств культури та освіти і науки України.

Я повністю підтримую ініціативу проведення телевізійних уроків для школярів під час карантину – нам потрібно максимально допомогти батькам та дітям в цей складний час.

Але під виглядом піклування про дітей влада примушує школярів до перегляду проросійських пропагандистських каналів!

Згідно з рішенням, яке оприлюднив Офіс президента, частина уроків для школярів транслюватиметься на пропагандистських каналах NewsOne, ZIK та 112 канал.

Це ті телеканали, які минулого року «хотіли поговорить» з Москвою. Зараз хочуть поговорити з нашими дітьми. Після перегляду уроків про українську історію вони побачать заклики називати війну з Росією «внутрішнім конфліктом»? Після уроків економіки – телемарафон «Тхне Соросом»?

Це канали, підривну діяльність яких розслідує парламентська слідча комісія. Щодо каналу NewsOne минулого року було почато розслідування через пропагандистський телеміст з державою-агресором.

Це канали, які категорично заперечують російську агресію, регулярно закликають країну до капітуляції, зняття санкцій із Росії і визнання окупаційної влади Донецька та Луганська. І закликають українців до «миру за будь-яку ціну» на умовах Путіна.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не раз визнавала дії цих каналів протизаконними і накладала відповідні санкції за мову ворожнечі та інші порушення.

Транслювання відеоуроків для наших дітей відверто проросійськими каналами вважаю неприпустимим!

Ці канали мають бути виключені з переліку, який транслюватиме такі важливі і потрібні дітям телевізійні уроки в час карантину!

P.S: направила офіційні запити: до Офісу Президента та до українських телеканалів, щодо того, чи отримували керівники цих каналів пропозицію від ОП – транслювати ці відеоуроки.

Як писав ДМ, 21 березня під час зустрічі з керівництвом українських телеканалів Володимир Зеленський запропонував запустити загальнонаціональний освітній телевізійний проєкт, у межах якого «найкращі педагоги України проводитимуть відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів, а найбільші українські телеканали показуватимуть їх у своїх ефірах у найбільш зручний для дітлахів час».

Згодом президент України повідомив, що 6 квітня 2020 року стартує проєкт «Всеукраїнська школа онлайн», у рамках якого виходитимуть телеуроки з 11 предметів для учнів 5-11 класів. Школярі також зможуть навчатися дистанційно в Facebook та YouTube.

До освітнього проєкт «Всеукраїнська школа онлайн» долучилися медіасервіс Megogo та 11 телеканалів: «ПлюсПлюс», «112 Україна», NewsOne, «Піксель», ZIK, «УНІАН ТБ», «Індіго», «Рада», «UA: Культура», «UA: Перший» та М1.

Телеканал «Дом» показуватиме ці уроки учням з окупованого Донбасу та Криму.

1 квітня Міністерство освіти і науки опублікувало розклад телеуроків для учнів 5-11 класів, які транслюватимуть українські телеканали та ютуб-канал відомства в рамках проєкту «Всеукраїнська школа онлайн».

Нагадаємо, київська влада запустила телеуроки в зв’язку з карантином та переходом на дистанційне навчання у столиці в березні. Відеоуроки на каналі «Київ» виходять щодня по буднях, по чотири уроки на день. Також відео можна подивитися на Youtube-сторінці каналу «Київ». Пізніше стало відомо, що канал «Рада» та YouTube-канал Міносвіти транслюватимуть відеоуроки для школярів. Серед дисциплін для дистанційного навчання - українська мова та література, англійська мова, історія, математика, біологія.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3520
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду