Дарія Бадьйор та Юлія Сінькевич стали переможницями премії Women in Arts 2020

Дарія Бадьйор та Юлія Сінькевич стали переможницями премії Women in Arts 2020

13 Березня 2020
2056
13 Березня 2020
11:51

Дарія Бадьйор та Юлія Сінькевич стали переможницями премії Women in Arts 2020

2056
Метою всеукраїнської премії Women in Arts є підтримка та сприяння професійному розвитку жінок у сфері мистецтва та культури України на національному та міжнародному рівнях, а також подоланні ґендерних стереотипів та усунення нерівності.
Дарія Бадьйор та Юлія Сінькевич стали переможницями премії Women in Arts 2020
Дарія Бадьйор та Юлія Сінькевич стали переможницями премії Women in Arts 2020

Про це повідомляється на сайті глобального руху солідарності за ґендерну рівність HeForShe.

Премією відзначають жінок творчих професій у шести категоріях, цього року нагороду отримали:

  • Лада Наконечна в категорії візуальне мистецтво;
  • Оксана Забужко в категорії література;
  • Альона Савраненко в категорії музика;
  • Наталія Ворожбит у категорії театр і кіно;
  • Юлія Сінькевич у категорії культурний менеджмент;
  • Дарія Бадьйор у категорії культурні дослідження, критика та журналістика.

Профільні експерти відповідної сфери оцінюють кандидаток премії, згідно з їхніми актуальними професійними досягненнями та соціальної активності протягом попереднього року.

Статуетку-нагороду для премії Women in Arts створила сучасна українська художниця Марія Куліковська. Форма статуетки – це кисті рук, які переплітаються і символізують взаємодію і підтримку.

Фото: Дарія Бадьйор / Facebook

Премію Women In Arts призначається жінкам за актуальні досягнення в українському мистецтві. Її в 2019 році заснували ООН Жінки та Український інститут.

Нагадаємо, у Національній опері України 9 березня відбулася церемонія нагородження лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2020 року.

Лауреатами премії стали виконавці гурту «ДахаБраха» Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська за музичний альбом «Шлях». Режисер Владислав Троїцький, композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко отримали премію за оперу-реквієм «ЙОВ» («IYOV»). Фотохудожник Олександр Глядєлов отримав премію за мистецький проєкт «Карусель», а поетеса Маріанна Кіяновська – за книгу поезій «Бабин Яр. Голосами». Також премію присуджено журналістці Євгенії Подобній за книгу «Дівчата зрізають коси» та письменникові Тарасу Прохаську за книгу есеїв «Так, але...».

Фото: UN Women Ukraine / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2056
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду