У Києві вручили Шевченківську премію 2020 року

У Києві вручили Шевченківську премію 2020 року

10 Березня 2020
3196
10 Березня 2020
12:08

У Києві вручили Шевченківську премію 2020 року

3196
У Національній опері України 9 березня відбулася церемонія нагородження лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2020 року.
У Києві вручили Шевченківську премію 2020 року
У Києві вручили Шевченківську премію 2020 року

Лауреатами премії стали виконавці гурту «ДахаБраха» Марко Галаневич, Ніна Гаренецька, Ірина Коваленко, Олена Цибульська за музичний альбом «Шлях». Режисер Владислав Троїцький, композитори Роман Григорів та Ілля Разумейко отримали премію за оперу-реквієм «ЙОВ» («IYOV»). Фотохудожник Олександр Глядєлов отримав премію за мистецький проєкт «Карусель», а поетеса Маріанна Кіяновська – за книгу поезій «Бабин Яр. Голосами». Також премію присуджено журналістці Євгенії Подобній за книгу «Дівчата зрізають коси» та письменникові Тарасу Прохаську за книгу есеїв «Так, але...».

Ведучими церемонії були Катерина Осадча та Андрій Куликов.

У церемонії вручення премії взяв участь президент України Володимир Зеленський, повідомляється на сайті глави держави.

Нагадаємо, у 2019 році лауреатами Шевченківської премії у номінації «Публіцистика, журналістика» стали журналіст, мистецтвознавець, політолог, колишній дисидент Богдан Горинь та українська письменниця Оксана Забужко. У номінації «Музичне мистецтво» перемогу здобув художній керівник та головний диригент заслуженого академічного симфонічного оркестру «Українського радіо» Володимир Шейко. Лауреатом номінації «Візуальне мистецтво» став заслужений діяч мистецтв України Василь Чебаник, номінації «Кіномистецтво» – український режисер («Українські шерифи», Dixie Land, «Вулкан»), арт-директор Docudays UA Роман Бондарчук, «Театральне мистецтво» – народний артист України Ростислав Держипільський.

Фото: сайт президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3196
Читайте також
16.03.2020 14:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
2 420
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду