Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі

Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі

20 Грудня 2019
3124

Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі

3124
На конкурсі малої прози «Open world» у 2019 році перемогло оповідання «Яблука Єви», авторкою якого є журналістка Христина Коціра.
Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі
Журналістка Христина Коціра перемогла в літературному конкурсі

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«На пошту прийшло повідомлення. Я присідаю на лавку і вже ні про що не думаю. Сльози котяться. Ні, я вірила, звісно. Але.... 594 оповідання на конкурсі. А моє ж лише друге в житті. А тут – перше», – зазначила вона.

За перемогу в конкурсі вона отримає 10 тис. грн., друге місце посіла Ірина Агафонова-Ясінська з оповіданням «Бузкове щастя» (винагорода 7500 грн.), третє – оповідання «5 зірок» Петра Ковальчука (винагорода 5000 грн).

Спецвідзнаками та сумою в 3000 грн відзначили Олену Бойко (оповідання «Травичка») і Катерину Ступар (Холод) (оповідання «Мадонни з Конотопа»), а сумою в 2000 грн. – Тамару Васильєву (оповідання «Сни і реальність».

На сайті «Open world» повідомляється, що урочиста церемонія нагородження відбудеться на початку 2020 року.

«Метою конкурсу є популяризація української культури через художню літературу. Кожні два роки буде опублікована збірка творів переможців. Організаційний комітет також намагатиметься робити промоцію та заохочувати унікальні таланти українських письменників і митців на міжнародному рівні», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 грудня «BBC News Україна» оголосила переможців премії «Книга року BBC-2019». Книгою року-2019 став роман Тамари Горіха Зерня «Доця» (Київ: Білка, 2019).

Фото: Христина Коціра / Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3124
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду