Скасування відряджень, медичні огляди, дезінфекція: як медіагрупи реагують на можливу епідемію коронавірусу

Скасування відряджень, медичні огляди, дезінфекція: як медіагрупи реагують на можливу епідемію коронавірусу

6 Березня 2020
3442

Скасування відряджень, медичні огляди, дезінфекція: як медіагрупи реагують на можливу епідемію коронавірусу

3442
«1+1 медіа», «Медіа Група Україна» та StarLightMedia розповіли, чи запровадили спеціальні заходи у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19.
Скасування відряджень, медичні огляди, дезінфекція: як медіагрупи реагують на можливу епідемію коронавірусу
Скасування відряджень, медичні огляди, дезінфекція: як медіагрупи реагують на можливу епідемію коронавірусу

4 березня керівництво «Українського медіа холдингу» видало розпорядження про превентивні заходи у зв’язку із загрозою поширення коронавірусу COVID-19. Працівникам рекомендували не виїжджати за межі України. А в разі поїздки за кордон працівники зобов’язані перебувати в самоізоляції протягом двох тижнів, і цей період вважатимуть відпусткою за власний рахунок.

«Детектор медіа» запитав у кількох інших найбільших приватних медіагруп, чи запровадили вони якісь спеціальні заходи у зв’язку з епідемією коронавірусу, чи скасовували публічні заходи, чи рекомендували працівникам утриматися від поїздок закордон тощо.

Пресслужба «1+1 медіа»:

– У зв’язку із виявленням першого випадку захворювання на коронавірус в Україні група «1+1 медіа» запровадила ряд заходів. Зокрема, це інформування співробітників про небезпеку зараження із рекомендаціями щодо необхідних дій шляхом внутрішньої розсилки, щотижневого дайджесту новин та відеоінформування на плазмах в офісах компанії, де транслюється відеоролик та презентація від Центру громадського здоров’я. Аби співробітники не приходили із симптомами ГРЗ на роботу та не забували регулярно мити руки, провітрювати приміщення, були розроблені макети фанових плакатів, які незабаром з’являться в офісі.

Окрім інформування, встановлюються додаткові санітайзери в оупенспейсах, на кухнях. Як завжди, у період спалахів сезонних захворювань, лікар в офісі «1+1 медіа» безкоштовно приймає співробітників 4 робочі дні на тиждень, години його прийому наразі подовжено. Крім того, у кожному офісі компанії у вільному доступі є аптечки з термометрами.

У найближчий час компанія не планувала проводити публічні заходи у містах, де зафіксовані випадки захворювання на коронавірус. Але співробітники «1+1 медіа», які мали виступити у березні на щорічній європейській конференції та церемонії нагородження Promax Europe 2020, змушені були скасувати відрядження до Мадрида, оскільки керівництво Promax вирішило перенести подію через коронавірус на осінь 2020 року. 4 березня також стало відомо про скасування MIPTV у Каннах, куди також мали їхати співробітники медіагрупи. Разом з тим, ми не обмежуємо колег у їхніх відпустках, але інформуємо про заходи безпеки та стежимо за ситуацією.

Пресслужба «Медіа Групи Україна»:

– «Медіа Група Україна» працює в штатному режимі й ми не впроваджуємо спеціальних заходів через імовірність епідемії короновірусу в нашій країні, в той же час ми в своїй діяльності враховуємо рекомендацію органів державної влади щодо тимчасового обмеження проведення масових заходів на території країни.

Як у відповідального роботодавця, у «Медіа Групі Україна» діє корпоративне медичне страхування для всіх штатних працівників, яким передбачено надання необхідної медичної допомоги у разі захворювань.

Ми цінуємо своїх співробітників, тому рішення щодо закордонних відряджень ухвалюється в індивідуальному порядку виключно з міркувань безпеки їх життя та здоров’я.

Людмила Довгоброд, директорка з персоналу (Human Capital Director) StarLightMedia:

– Здоров’я та благополуччя людей – важливий пріоритет StarLightMedia. Як соціально відповідальна компанія ми завжди фокусуємось на співробітниках, які знаходяться всередині Групи, і постійно піклуємося про здоров’я наших працівників. Але як лідер ринку, ми також розділяємо свою відповідальність перед глядацькою аудиторією та суспільством у цілому. Наша мета – не допустити поширення коронавірусу в Україні, тому ми постійно інформуємо працівників та глядачів про профілактичні дії, які допоможуть їм уникнути зараження.

З початком епідемії коронавірусу ми запровадили інформаційну кампанію на телеканалах Групи. Сюжети, як уберегтися від зараження COVID-19, зробили новини «Факти» та «Вікна». Відповідна інформація була розміщена і на сайтах каналів. Наразі ми знімаємо соціально-інформаційні ролики про те, як запобігти поширенню коронавірусу.

Також для нас є важливим максимально убезпечити співробітників компанії. Зважаючи на те, що в Україні вже зафіксовані випадки захворювання на коронавірус, ми створили крос-функціональну команду з представників усіх дивізіонів та розробили сценарії реагування при різних варіантах розвитку подій в країні і світі.

На сьогодні у нас проведено кілька внутрішніх комунікацій, які висвітлюють це питання і дають співробітникам рекомендації стосовно дій в тій чи іншій ситуації. Ми мінімізували кількість відряджень і участь у конференціях, готуємося до забезпечення проведення нарад у віддаленому режимі. Також аналізуємо ризики, пов’язані з проведенням корпоративних заходів з великою кількістю учасників, і не виключаємо їх заборону у майбутньому.

Для працівників, робота яких потребує відряджень, розроблені спеціальні інструкції. Всі, хто відправляються за кордон, повинні повідомити свого керівника заздалегідь, а після повернення – звернутися в медичну служби і пройти медичній огляд. За необхідності – витримати інкубаційний період.

Ми усвідомлюємо, що як медійники наші знімальні групи бувають на піку всіх подій в Україні та світі, відвідують місця скупчення людей та аеропорти. Спеціально для них ми створили набори, в які входять респіратори, медичні маски, дезінфектори для рук, безконтактні термометри, інструкція, як поводитися в районах з підвищеним ризиком зараження, та контакти медичної служби.

Для забезпечення охорони здоров’я на роботі ми запровадили додаткові превентивні заходи: заздалегідь придбали медичні маски, які будемо роздавати хворим працівникам, закупили кварцові лампи та спеціальні дезінфікуючі засоби для прибирання, що посилюють знезараження і боротьбу з інфекцією. Також забезпечили працівників локації дезінфікуючими засобами в місцях скупчення людей на локаціях.

Співробітники нашої медичної служби готові надати допомогу і консультацію тим, хто буде звертатися з будь-якими ознаками ГРВІ захворювань.

Не меншу увагу ми приділяємо тому, щоб люди не ходили хворими на роботу. Для цього ми проінструктували всіх керівників про те, що хворий співробітник повинен залишитися вдома і звернутися до лікаря чи в нашу медслужбу, працівники якої скоординують дії хворого по телефону.

Фото: foreignpolicy

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3442
Читайте також
06.03.2020 12:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду