У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля

У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля

3 Березня 2020
2395

У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля

2395
Полтавський журналіст Ярослав Журавель відмовився від обвинувачень щодо нападників.
У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля
У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля

Апеляційний суд Полтавської області 2 березня 2020 року закрив кримінальне провадження про побиття журналіста «Трибуни» Ярослава Журавля, оскільки він відмовився від обвинувачень. Про це він повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

«Компенсували витрати на лікування, попросили вибачення, розказали про своїх малих дітей – і я їх пробачив», – сказав журналіст, передає «Зміст».

Нагадаємо, у травні 2018 року поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів тоді заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

9 липня 2018 року полтавські правоохоронці оголосили про підозру особі, яка побила журналіста Ярослава Журавля.

14 серпня 2018 року затримано та обрано запобіжний захід оголошеному в розшук підозрюваному в побитті журналіста.

19 грудня 2018 року в Київському районному суді Полтави обвинувачені погрожували потерпілому журналісту розправою та ображали присутніх у залі суду журналістів видань «Зміст» і «Полтава365».

9 вересня 2019 року обвинуваченим у побитті журналіста Ярослава Журавля оголосили вирок: Мустафа Алоєв та Антон Пазенко отримали по 2 роки обмеження волі. Крім того, вони мали виплатити потерпілому 40 тис. грн моральної шкоди, а також відшкодувати кошти, витрачені на судовий збір та правову допомогу.

7 жовтня 2019 року журналіст подав апеляційну скаргу на вирок Київського райсуду Полтави. Він вважав, що «обмеження волі» - недостатньо сувора міра покарання. Сторона захисту раніше повідомляла, що також планувала оскаржувати вирок в апеляції та наполягати на тому, щоб Антона Пазенка і Мустафу Алоєва виправдали.

Фото: Зміст

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2395
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду