detector.media
03.03.2020 16:36
У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля
У Полтаві закрили справу про побиття журналіста Ярослава Журавля
Полтавський журналіст Ярослав Журавель відмовився від обвинувачень щодо нападників.

Апеляційний суд Полтавської області 2 березня 2020 року закрив кримінальне провадження про побиття журналіста «Трибуни» Ярослава Журавля, оскільки він відмовився від обвинувачень. Про це він повідомив представниці ІМІ в Полтавській області.

«Компенсували витрати на лікування, попросили вибачення, розказали про своїх малих дітей – і я їх пробачив», – сказав журналіст, передає «Зміст».

Нагадаємо, у травні 2018 року поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів тоді заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

9 липня 2018 року полтавські правоохоронці оголосили про підозру особі, яка побила журналіста Ярослава Журавля.

14 серпня 2018 року затримано та обрано запобіжний захід оголошеному в розшук підозрюваному в побитті журналіста.

19 грудня 2018 року в Київському районному суді Полтави обвинувачені погрожували потерпілому журналісту розправою та ображали присутніх у залі суду журналістів видань «Зміст» і «Полтава365».

9 вересня 2019 року обвинуваченим у побитті журналіста Ярослава Журавля оголосили вирок: Мустафа Алоєв та Антон Пазенко отримали по 2 роки обмеження волі. Крім того, вони мали виплатити потерпілому 40 тис. грн моральної шкоди, а також відшкодувати кошти, витрачені на судовий збір та правову допомогу.

7 жовтня 2019 року журналіст подав апеляційну скаргу на вирок Київського райсуду Полтави. Він вважав, що «обмеження волі» - недостатньо сувора міра покарання. Сторона захисту раніше повідомляла, що також планувала оскаржувати вирок в апеляції та наполягати на тому, щоб Антона Пазенка і Мустафу Алоєва виправдали.

Фото: Зміст

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY