У Полтаві суд оголосив вирок двом нападникам на журналіста Ярослава Журавля

У Полтаві суд оголосив вирок двом нападникам на журналіста Ярослава Журавля

9 Вересня 2019
1781

У Полтаві суд оголосив вирок двом нападникам на журналіста Ярослава Журавля

1781
Київський районний суд Полтави 9 вересня виніс вирок двом обвинуваченим у побитті журналіста «Трибуни» Ярослава Журавля. Їм призначили покарання у вигляді двох років обмеження волі.
У Полтаві суд оголосив вирок двом нападникам на журналіста Ярослава Журавля
У Полтаві суд оголосив вирок двом нападникам на журналіста Ярослава Журавля

Про це повідомляє Рoltavske.tv.

Антона Пазенка та Мустафу Алоєва визнали винними у вчиненні кримінального правопорушення за ст. 128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

«До набуття вироком чинності, їм залишили запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. На користь потерпілого Ярослава Журавля обвинувачений Антон Пазенко має сплатити 40 тисяч гривень моральної шкоди», – йдеться в повідомленні.

Журналіст Журавель сказав, що розраховував на «трішечки суворіше покарання». Він додав, що ще буде апеляція. Адвокат обвинувачених Володимир Гура повідомив, що вони збираються оскаржувати рішення суду. На засіданні суду обвинувачених не було.

Нагадаємо, у травні 2018 року поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів тоді заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

9 липня 2018 року полтавські правоохоронці оголосили про підозру особі, яка побила журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля в місцевому осередку Соціалістичної партії України. 

14 серпня 2018 року затримано та обрано запобіжний захід оголошеному в розшук підозрюваному в побитті Ярослава Журавля.

19 грудня 2018 року в Київському районному суді Полтави обвинувачені у справі побиття журналіста видання «Трибуна» і блогера Ярослава Журавля погрожували потерпілому журналісту розправою та ображали присутніх у залі суду журналістів видань «Зміст» і «Полтава365».

Фото: Рoltavske.tv

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1781
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду