В Україну не пустили трьох росіян, які їхали проводити тренінг з журналістики

В Україну не пустили трьох росіян, які їхали проводити тренінг з журналістики

21 Лютого 2020
2135

В Україну не пустили трьох росіян, які їхали проводити тренінг з журналістики

2135
Натомість засновник «Свободная. Образовательная платформа» Дмитро Раімов повідомив, що лектори проведуть онлайн ефіри після курсу.
В Україну не пустили трьох росіян, які їхали проводити тренінг з журналістики
В Україну не пустили трьох росіян, які їхали проводити тренінг з журналістики

Державна прикордонна служба не пустила в Україну трьох громадян РФ, які приїхали в Київ проводити тренінги та лекції з журналістики. Їм заборонили в’їзд в Україну терміном на три роки. Про це повідомляється 21 лютого на сайті ДПСУ.

За даними УНІАН, йдеться про Дмитра Сидоріна, Андрія Фрольченкова і Катерину Дементьєву.

Дмитро Сидорін підтвердив, що йому та Андрію Фрольченкову заборонила в’їзд.

У ДПСУ повідомили, що росіяни прилетіли рейсом з Мінська. Зокрема, прикордонники встановили, що громадянин Росії 1985 року народження є фахівцем в питаннях інформаційної та кібервійни, а також співпрацює з політичними силами РФ і балотувався в Московську думу від Ліберально-демократичної партії Росії, керівником якої є Володимир Жириновського. Як сказали у відомстві, він читав лекції в окупованому Криму та має медаль «Участник шествия "Бессмертный полк"». Мова йде про Дмитра Сидоріна.

Інший росіянин 1986 року народження також незаконно відвідував окупований Крим. Йдеться про Андрія Фрольченкова.

Росіянка 1980 року народження, як повідомили в ДПСУ, «кордон перетнути не змогла, адже її мета поїздки та наявні підтвердження не переконали охоронців кордону». Прикордонники встановили, що жінка займає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі. Мова про Катерину Дементьєву, яка є топ-менеджеркою російського «Яндексу».

Засновник «Свободная. Образовательная платформа» Дмитро Раімов, своєю чергою, написав у Facebook, що лектори проведуть онлайн ефіри після курсу.

«А всі заявлені лектори, що не змогли бути в Києві, проведуть онлайн ефіри після курсу. Так у студентів буде не 28 занять, а куди більше. На наші онлайн курс це не вплине ніяк», – повідомив він.

Нагадаємо, 19 лютого головний редактор телебачення Суспільного мовника Юрій Макаров відмовився читати лекцію з журналістики на курсах «Свободная. Образовательная платформа» після того, як з’ясував, що серед 22 лекторів рівно половина – запрошені з Росії. Засновник «Свободная. Образовательная платформа» Дмитро Раімов зазначив у коментарях, що у попередні роки склад викладачів був той самий, і тоді Юрій Макаров читав лекції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2135
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду