У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»

У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»

12 Грудня 2019
18919

У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»

18919
Знімальну групу телеканалу Міністерства оборони РФ «Звезда» пустили в Україну. Кореспондентка «Звезды» Діана Сіразі та оператор каналу Олександр Столєров прилетіли в Київ після запрошення українського президента Володимира Зеленського.
У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»
У Київ приїхала знімальна група російського пропагандистського телеканалу «Звезда»

Про це повідомляється на сайті каналу

«Знімальна група "Звезды" виявилася однією з перших російських журналістів, пропущених в Київ після запрошення президента України Володимира Зеленського, зробленого на саміті "нормандської четвірки" в Парижі 10 грудня. Негласна заборона на в'їзд для російських репортерів на Україну діяла з 2014 року», – йдеться в повідомленні.

Діана Сіразі сказала, що вони прилетіли на запрошення українського президента, щоб «перевірити, чи тримає він обіцянки, чи пропустять [їх] через митницю».

Сюжет вона закінчила вже на Майдані Незалежності. «Правда, поки незрозуміло – чи всім російським журналістам відкрили шлях і чи надовго це?», – додала Діана Сіразі. 

Нагадаємо, під час брифінгу в Парижі за результатами «нормандського саміту» президент Володимир Зеленський запросив російських пропагандистів на лінію розмежування на Донбасі побачити на власні очі, що там відбувається. Зокреам, він сказав: «Ви приїдьте, я вам особисто покажу. Тільки, щоб реально. Не так, як ваші, є там товариш Соловйов (Володимир, російський пропагандист, – ДМ) – весело говорить в Москві, що відбувається – а я завжди кажу, а ви приїдьте прямо, що в нас відбувається, подивіться, походіть ніжками, ручками, "глазкамі". Нічого страшного, я думаю, туфлі Brioni, чи що там, не запачкає людина».

Головна редакторка МІА «Россия сегодня» і телеканалу RT Маргарита Симоньян у своєму Telegram повідомила, що Володимир Зеленський нібито запросив кореспондента RT Іллю Петренка разом з іншими журналістами до Києва. За її словами, це запрошення вже прийняли.

10 грудня російський пропагандист, ведучий телеканалу «Росія 1» Володимир Соловйов у відповідь на запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати Донбас, запропонував йому приїхати в окупований Донецьк. Він також запропонував зробити інтерв'ю з Володимиром Зеленським.

Фото: скірншот

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18919
Читайте також
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Антон
1589 дн. тому
Підар, через те і запросив! Гнати їх!
Яся
1589 дн. тому
А чому в Київ запросив? Мова ж була про Донбас
Андрій
1590 дн. тому
Просто жах Ще трохи і всі з москви сюда приїдуть щоб тулкуват. Свою проросійську логіку
Василий
1590 дн. тому
жид зеленский таємні угоди з жидом путіним про спільнний телевізійний простір зробив дійсними .
Истина
1590 дн. тому
"Тільки, щоб реально."-кто же им в Рашке разрешит "реально"? Если не набрешут, то канал закроют.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду