Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал

Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал

20 Лютого 2020
1871

Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал

1871
Журналісти назвали незрозумілими проблеми з фінансуванням та створенням адміністративних бар'єрів для каналу.
Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал
Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал

Про це повідомляється на сайті Асоціації польських журналістів (SDP).

«Асоціація висловлює солідарність та підтримку кримськотатарського телебачення ATR та його колег-журналістів. ATR залишається надійним джерелом інформації про ситуацію в окупованому Криму. Це телебачення є важливою частиною функціонування та ідентифікації кримськотатарської громади, особливо в ситуації російської агресії та репресій з боку Російської Федерації», - йдеться у заяві.

Польські журналісти нагадали, що люди, які співпрацюють з ATR в Криму, постійно наражаються на небезпеку, і багато з них заплатили за свою діяльність обмеженням волі.

«Тим більше незрозумілими є проблеми з фінансуванням та створенням адміністративних бар'єрів для каналу, що врешті-решт може спричинити необхідність припинення мовлення та трансляції програми в окупованому Криму. SDP приєднується до заклику надати всі можливі форми підтримки та допомоги - з боку як української влади, так і міжнародної спільноти - для подальшої безперебійної роботи телебачення ATR», - додали в асоціації.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грнATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Зокрема, через проблеми з фінансуванням пішли з посад випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукалою

Міністр Володимир Бородянський повідомив, що на фінансову підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 50 млн грн і міністерство проводить консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямів підтримки.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов 10 лютого повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало Міністерство культури, молоді і спорту пояснити ситуацію з блокуванням фінансування кримськотатарського телеканалу ATR.

11 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що державне казначейство заблокувало державне фінансування телеканалу ATR через розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і казначейством.

Того ж дня генеральний директор каналу Ленур Іслямов сказав, що ATR не планує судитися за державне фінансування. За його словами, телеканал звернеться до Європейського Союзу, який обіцяв допомогти грошима раніше, якщо проблема з державним фінансуванням не буде вирішена.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1871
Читайте також
26.02.2020 12:25
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
1 954
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду