detector.media
20.02.2020 19:12
Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал
Асоціація польських журналістів висловила солідарність ATR та закликала підтримати канал
Журналісти назвали незрозумілими проблеми з фінансуванням та створенням адміністративних бар'єрів для каналу.

Про це повідомляється на сайті Асоціації польських журналістів (SDP).

«Асоціація висловлює солідарність та підтримку кримськотатарського телебачення ATR та його колег-журналістів. ATR залишається надійним джерелом інформації про ситуацію в окупованому Криму. Це телебачення є важливою частиною функціонування та ідентифікації кримськотатарської громади, особливо в ситуації російської агресії та репресій з боку Російської Федерації», - йдеться у заяві.

Польські журналісти нагадали, що люди, які співпрацюють з ATR в Криму, постійно наражаються на небезпеку, і багато з них заплатили за свою діяльність обмеженням волі.

«Тим більше незрозумілими є проблеми з фінансуванням та створенням адміністративних бар'єрів для каналу, що врешті-решт може спричинити необхідність припинення мовлення та трансляції програми в окупованому Криму. SDP приєднується до заклику надати всі можливі форми підтримки та допомоги - з боку як української влади, так і міжнародної спільноти - для подальшої безперебійної роботи телебачення ATR», - додали в асоціації.

Нагадаємо, на початку року приватний кримськотатарський телеканал ATR опинився на межі закриття через призупинення фінансової підтримки з державного бюджету. У другій половині 2019 року ATR недоотримав від держави 15 млн грнATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Власник ATR Ленур Іслямов розповів «Детектору медіа», що через недофінансування на ATR скорочено 45% колективу. Зокрема, через проблеми з фінансуванням пішли з посад випусковий денних і вечірніх студійних програм на кримськотатарському телеканалі ATR Ігор Кримов та головний гостьовий редактор каналу Олексій Стукалою

Міністр Володимир Бородянський повідомив, що на фінансову підтримку кримськотатарського телевізійного мовлення у державному бюджеті на 2020 рік передбачено 50 млн грн і міністерство проводить консультації з представниками Меджлісу кримськотатарського народу щодо пріоритетних напрямів підтримки.

10 лютого канал ATR повідомив, що йому заблокували фінансування. У відповідь канал запустив марафон #SaveATR та вийшов в ефір без ведучих і гостей. Ленур Іслямов 10 лютого повідомив, що казначейство блокує кошти на фінансування каналу. За його словами, перед каналом поставили нездійсненні умови тендерів.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим закликало Міністерство культури, молоді і спорту пояснити ситуацію з блокуванням фінансування кримськотатарського телеканалу ATR.

11 лютого міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський повідомив, що державне казначейство заблокувало державне фінансування телеканалу ATR через розбіжності в трактуванні закону про державні закупівлі між каналом і казначейством.

Того ж дня генеральний директор каналу Ленур Іслямов сказав, що ATR не планує судитися за державне фінансування. За його словами, телеканал звернеться до Європейського Союзу, який обіцяв допомогти грошима раніше, якщо проблема з державним фінансуванням не буде вирішена.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY