detector.media
11.02.2020 21:15
Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію
Зеленський про блогерів: Люди, які сьогодні беруть телефон і стають «журналістами», забруднили професію
Президент назвав анонімні Телеграм-канали «хаосом, який дуже впливає на інформаційне поле».

Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

«Всі погодяться, що не всі ті люди, які беруть ручку, а сьогодні це – ведуть блог, влог чи Телеграм-канал – журналісти. Знищення будь-якої професії завжди відбувається тоді, коли туди приходить непрофесіонал. І коли кількість їх зростає, знищується професія, тому що знищується довіра. [...]  І мені, при всій повазі до деяких блогерів, здається, що будь-які люди, які сьогодні беруть телефон і стають "журналістами", в цілому забруднили цю професію. Це моє бачення. При цьому у нас свобода слова, і я відстоюю, що вона має бути на високому рівні», - сказав Володимир Зеленський.

Президент також розповів, що зараз не читає Телеграм-канали.

«Телеграм-канали я відкривав кілька разів. "Джокер" цей з'явився, "Темний лицар", "Легітимний" є такий. По-перше, я не можу читати будь-що, де в кожному реченні страшні граматичні помилки. Мені це неприємно, чесно вам кажу. По-друге, там якийсь хаос в цілому, щось люди вигадують, пишуть про якісь наші зустрічі, якийсь "сюр". Цей хаос дуже впливає на інформаційне поле, породжує хаос в головах, сумніви, негативні емоції», - зазначив він.

Також в інтерв'ю, коментуючи законопроект «Про протидію дезінформації», Зеленський сказав, що проти України діють системні платформи дезінформації, які «впливають на суспільне здоров'я та породжують чвари». Він додав, що боротиметься з фейками, а не чесною роботою журналістів.

Нагадаэмо, у законопроєкті «Про медіа» під визначення онлайн-медіа підпадають телеграм-канали та інші месенджери.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY