У Росії побили колишнього оператора ВДТРК, який розповів про цензуру й корупцію в компанії

У Росії побили колишнього оператора ВДТРК, який розповів про цензуру й корупцію в компанії

15 Січня 2020
1543

У Росії побили колишнього оператора ВДТРК, який розповів про цензуру й корупцію в компанії

1543
У Москві 11 січня двоє невідомих напали на колишнього телеоператора ВДТРК (Всеросійської державної телевізійної і радіомовної компанії) Леоніда Кривенка, який дав низку інтерв'ю іноземним журналістам про політичну цензуру й корупцію в компанії.
У Росії побили колишнього оператора ВДТРК, який розповів про цензуру й корупцію в компанії
У Росії побили колишнього оператора ВДТРК, який розповів про цензуру й корупцію в компанії

Про це пише російська служба «Радіо Свобода».

Леонід Кривенко розповів, що на нього накинулися ззаду, повалили на землю і почали бити ногами. За його словами, нападники кричали: «гнида піндосівська, ми навчимо тебе Батьківщину любити», «п'ята колона, ми вас будемо вбивати». Крім того, пан Кривенко додав, що один з нападників перед тим, як втік сказав йому: «Це тобі останнє попередження».

Наступного дня колишній телеоператор ВДТРК звернувся в травмпункт. «Там мені зробили рентгенівський знімок і зареєстрували сильний забій грудної клітки й закритий перелом кісток носа», – розповів він.

Лікарі травмпункту запевнили його, що самі зв'яжуться з поліцією та передадуть інформацію про напад. Проте поліція з ним не зв'язалася, тому йому довелося 13 січня самому піти до відділу МВС.

«Мене допитали і видали талон про реєстрацію заяви про напад на мене. Останні два дні зовсім погано себе почував: жахлива слабкість, піднялася температура, паморочиться голова, схоже, що у мене на додачу до всього ще й струс мозку», – додав пан Кривенко.

Леоніду Кривенку 61 рік. Він десять років пропрацював телеоператором в студії прямого ефіру, знімав передачі за участю відомих політиків і добре знайомий із внутрішніми порядками ВДТРК.

У січні 2019 року в інтерв'ю «Радіо Свобода» Леонід Кривенко розповів про відомі випадки фальсифікації й цензури. Крім того, він дав кілька інтерв'ю іноземним журналістам, які працюють в Москві, і брав участь у роботі опозиційного Форуму вільної Росії.

Нагадаємо, правоохоронець вдарив по обличчю журналістку російського видання Baza Анну Нікітіну під час обшуку в квартирі Світлани Манюрової, матері Євгена Манюрова, який, за попередніми даними, відкрив стрілянину біля будівлі ФСБ у Москві. 19 грудня 2019 року біля будівлі ФСБ сталася стрілянина, унаслідок якої одна людина загинула, п'ятеро отримали поранення. Самого стрілка вбили. Кримінальну справу порушили за ст. 317 КК РФ (посягання на життя працівників правоохоронних органів).  

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1543
Читайте також
17.02.2020 13:30
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
8 258
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду