Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії

Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії

11 Січня 2020
1218

Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії

1218
У Латвії надали політичний притулок журналісту «Росбалта» Олександру Швареву, якого в Росії звинуватили у наклепі на мільярдера Алішера Усманова і вимаганні у підприємця Кенеса Ракішева.
Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії
Російський журналіст отримав політичний притулок у Латвії

Про це повідомляє «Новая газета».

За словами адвоката журналіста Олексія Єлісєєва, Олександру Швареву в листопаді 2019 року надали статус біженця. І в Латвії визнали факт його переслідування за політичними та дискримінаційними мотивами.

У листопаді минулого року журналіста заочно заарештували в Росії. Олександра Шварева звинувачують у вимаганні 3,3 млн рублів у Ракішева. Слідство вважає, що журналіст нібито погрожував йому поширенням неправдивих, дискредитаційних і ганебних відомостей. Також, за версією слідства, Шварев поширив завідомо неправдиві відомості про бізнесмена Алішера Усманова, що ганьблять його честь і гідність, а також підривають його репутацію.

Головний редактор «Росбалта» Микола Ульянов заявляв, що агентство не публікувало даних, які стали приводом для заяви Усманова. У квітні минулого року в редакції «Росбалта» і вдома у Шварева пройшли обшуки, які пов'язували з розслідуванням справи про наклеп на Усманова. Силовики тоді вилучили три системні блоки з інформацією по «справі кримінального авторитета Шакро».

Нагадаємо, нещодавно російський журналіст і громадський активіст Юрій Ізотов попросив притулок у Грузії. Він залишив Росію в грудні 2016 року. На батьківщині йому загрожує кримінальне переслідування за участь в антивоєнних акціях у Києві.

Фото: rosbalt.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду