Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування у полоні

Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування у полоні

11 Січня 2020
1560

Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування у полоні

1560
Журналіст Станіслав Асєєв, якого бойовики понад два роки незаконно утримували в окупованому Донецьку, планує написати книгу про перебування у полоні.
Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування у полоні
Станіслав Асєєв планує написати книгу про перебування у полоні

Про це йдеться у інтерв’ю «Донбас.Реалії» (проєкту «Радіо Свобода») і телеканалу «Настоящее время».

Зокрема, у книзі йтиметься про перебування у «ізоляції тимчасового утримання», де бойовики утримують полонених.

Що робити надалі Станіслав ще не вирішив: «Далі я ще не дивися, тому що навіть психологічно ще не відновився. Не має конкретної картини майбутнього».

Також він планує допомагати визволенню українських полонених.

 Нагадаємо, 29 грудня відбувся обмін утримуваними особами між Україною та бйовиками ОРДЛО. Обмін відбувся на КПВВ «Майорське» у Донецькій області. Україні повернули 76 осіб, серед яких – журналісти Станіслав Асєєв та Олег Галазюк, яких незаконно утримували в окупованому Донецьку.

Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня 2017 року. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР». Пізніше представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження Асєєва.

17 серпня 2018 року російський телеканал «Россия 24» оприлюднив інтерв’ю з полоненим журналістом «Радіо Свобода». На відео він заявляє, що нібито визнає, що винен у шпигунстві, у якому його звинувачують бойовики. 2 січня 2019 року Станіслав Асєєв повідомив, що дав інтерв’ю телеканалу «Россия 24» через погрози бойовиків «розправитися з його близькими».

Колишній народний депутат та друг Стаса Асєєва - Єгор Фірсов - вважає, що журналіста під час інтерв'ю змусили зізнаватися у нібито шпигунстві. Європейська федерація журналістів також погодилася, що «зізнання» було зроблено під примусом

22 жовтня 2019 сайти бойовиків поширили інформацію, що так звана «прокуратура ДНР» засудила українського журналіста Станіслава Асєєва до 15 років ув’язнення з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1560
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду