ДПСУ заборонить в’їзд в Україну російській блогерці Мітрошиній, яка відвідувала окупований Крим

ДПСУ заборонить в’їзд в Україну російській блогерці Мітрошиній, яка відвідувала окупований Крим

8 Січня 2020
2064

ДПСУ заборонить в’їзд в Україну російській блогерці Мітрошиній, яка відвідувала окупований Крим

2064
У Києві 6 січня мала виступити російська блогерка, експрацівниця російського державного телеканалу «Россия-1» Олександра Мітрошина, яка в 2017 році їздили в окупований Крим.
ДПСУ заборонить в’їзд в Україну російській блогерці Мітрошиній, яка відвідувала окупований Крим
ДПСУ заборонить в’їзд в Україну російській блогерці Мітрошиній, яка відвідувала окупований Крим

На цю зустріч прийшли активісти із запитаннями про «причини порушення державного кордону України» та запитанням: «Чий Крим?», повідомляється на сторінці громадянського руху «Відсіч». У результаті між активістами та фанатами блогерки стався конфлікт, унаслідок якого двох осіб було затримано.

У русі «Відсіч» сказали, що активістів Леоніда Овчаренка і Олексія Кальницького затримували «незаконно». «Приїхала поліція, яка незаконно затримала активістів, наділа на них кайданки. Леонід Овчаренко був змушений стояти на колінах перед озвірілим натовпом фанатів рашаблогерки, під час затримання його побили. Уже у відділку активісти і друзі затриманих ледве добилися, щоби до Леоніда допустили медиків. Коли це все-таки вдалося, лікарі наполягли на шпиталізації побитого. Однак поліція не дозволила і випустила потерпілих лише після 3-х годин тримання», – йдеться в повідомленні.

Поліція Києва підтвердила факт затримання активістів, проте заяви активістів про побиття не прокоментувала. «Сьогодні до столичної поліції по спецлінії 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацька невідомі особи конфліктують і висловлюються нецензурною лайкою. На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції. На зауваження поліцейських та законні вимоги припини свої дії особи не реагували. Їх було неодноразово попереджено про затримання у разі невиконання законних вимог. У результаті двох громадян, які порушували громадський порядок, патрульні доставили до Голосіївського управління поліції», – повідомляється на сторінці поліції в Facebook.

Правоохоронці склали на двох затриманих протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. «Згодом правоохоронці склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство на чоловіка, котрий конфліктував із раніше доставленими до управління поліції молодиками. На цей час усіх учасників події відпустили», – зазначається в повідомленні.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що прикордонники оголосять про заборону в' їзду блогерці Олександрі Мітрошиній.

«Росіянка Олександра Мітрошина не мала заборони на в'їзд в Україну. Кордон вона перетнула через залізничний пункт пропуску, під час перевірки не встановили, чи відвідувала вона тимчасово окуповану АР Крим. Тому вона і перетнула кордон з нашою державою», – пояснили у відомстві.

Олександра Мітрошина, своєю чергою, написала в Telegram, що «не підтримує анексію Криму і не має відношення до державних російським ЗМІ».

Нагадаємо, у 2017 році Олександра Мітрошина публікувала в соцмережах фото з окупованого Криму.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2064
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду