Російський журналіст-розслідувач попросив політичний притулок у Грузії

Російський журналіст-розслідувач попросив політичний притулок у Грузії

5 Січня 2020
5178

Російський журналіст-розслідувач попросив політичний притулок у Грузії

5178
Громадський активіст, журналіст Юрій Ізотов залишив Росію в грудні 2016 року. На батьківщині йому загрожує кримінальне переслідування за участь в антивоєнних акціях у Києві.
Російський журналіст-розслідувач попросив політичний притулок у Грузії
Російський журналіст-розслідувач попросив політичний притулок у Грузії

Журналіст звернувся до влади Грузії з проханням надати йому політичний притулок, про це він розповів виданню «Крим.Реалії».

«Щодо мене проводилася дослідча перевірка за мої пости у соціальних мережах з даними силовиків, які розганяли літні московські мітинги. Хоча вона закінчилася відмовою в порушенні кримінальної справи, я чудово розумію, що по відношенню до мене в будь-який момент можуть сфабрикувати будь-яку справу і оголосити в розшук», - сказав Юрій Ізотов.

За словами журналіста, поданням запиту про притулок він «захищається від можливої видачі в Росію».

«Зараз я разом із колегою відкриваю в Грузії неурядову організацію, яка займатиметься захистом прав російських політв'язнів. У Росії люди, які займаються такою діяльністю, теж можуть стати жертвами репресій. Мені здається, що, перебуваючи тут, я зможу зробити більше», - зазначив Юрій Ізотов. 

Як пише «Крим.Реалії», ФСБ Росії зацікавилася Ізотовим у липні 2016 року, коли він повертався з Луганської області, де як волонтер допомагав місцевим жителям відновлювати зруйновані будинки. Активісту погрожували псуванням закордонного паспорта і порушенням кримінальної справи.

Раніше повідомлялось, що колишній заступник Адміністрації президента Віктора Януковича та юрист Андрій Портнов намагається забезпечити повернення в Україну проросійського блогера Анатолія Шарія. 8 червня 2012 року стало відомо, що Шарій отримав статус біженця та посвідку на постійне проживання у Європейському союзі. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5178
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
90-е никуда не уходили
1570 дн. тому
https://www.youtube.com/watch?v=pe1FHVnSeB8
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду